Το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα
Δείτε σε video τι είπε για την ταινία στο in.gr ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρεμί Μπεζανσόν |
Η αληθινή ιστορία της μικρής ορφανής καμηλοπάρδαλης, της πρώτης καμηλοπάρδαλης που έφτασε στην Ευρώπη τον 19ο αιώνα και έγινε θρύλος!
Με σενάριο, γραμμένο από τον Ρεμί Μπεζανσόν και άλλους 3 σεναριογράφους, με 150.000 σχέδια που δημιουργήθηκαν σε 8 animation στούντιο και 346 σχεδιαστές από όλο τον κόσμο, κάτω από την διεύθυνση του Ζαν-Κριστόφ Λι, με καταπληκτική μουσική και ήχο, βάζει τον θεατή στην ατμόσφαιρα της αφήγησης ενός παραμυθιού από τον αγαπημένο σοφό παππού της παιδικής ηλικίας.
Κάτω από ένα δέντρο μπαομπάμπ ένας σοφός παππούς διηγείται μια ιστορία στα παιδιά που έχουν μαζευτεί γύρω του: την ιστορία της αιώνιας φιλίας μεταξύ του Μάκι, ενός αγοριού 10 ετών από την Αφρική και της Ζαράφα, μιας ορφανής καμηλοπάρδαλης, που ο Πασάς της Αιγύπτου αποφάσισε να στείλει σα δώρο στον Βασιλιά της Γαλλίας, ΚάρολοΙ.
Ο Χασάν, ο Πρίγκιπας της ερήμου, εξουσιοδοτημένος από τον Πασά, αναλαμβάνει να παραδώσει τη Ζαράφα στην Γαλλία. Όμως ο Μάκι, έχει αποφασίσει να κάνει τα πάντα για να εμποδίσει τον Χασάν να πετύχει τον στόχο του και ρισκάρει ακόμη και τη ζωή του προκειμένου να φέρει την αγαπημένη του φίλη καμηλοπάρδαλη πίσω στην πατρίδα της και το φυσικό της περιβαλλον!
Έτσι, ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει για τον Μάκι και την Ζαράφα που θα τους πάει από το Σουδάν στο Παρίσι, περνώντας από την Αλεξάνδρεια, την Ελλάδα, τη Μασσαλία, τις χιονισμένες Άλπεις, ταξιδεύοντας με ένα μεγάλο αερόστατο!
Στο ταξίδι αυτό θα έχουν μαζί τους τις δίδυμες ιερές αγελάδες, Μουν και Σουν, θα συναντήσουν την όμορφη Ελληνίδα πειρατίνα Μπουμπουλίνα και θα μοιραστούν εμπειρίες που θα δυναμώσουν τη φιλία και την αγάπη τους για πάντα!
| Ρεμί Μπεζανσόν | |
| Σκηνοθεσία: | Ζαν Κριστόφ Λι |
- Καίτη Γαρμπή: «Έχει ωραίες φωνές, αλλά για τη συνθήκη της Eurovision θα είναι πάρα πολύ καλός ο Akylas»
- Σε εξέλιξη η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΚΟΕΣ του ΠΑΣΟΚ
- Τα νεότερα για τον Μουστάφα Φαλ: Το χρονοδιάγραμμα επιστροφής και η τελευταία κενή θέση στη Euroleague (vid)
- Κομισιόν: Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος – Πώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο
- Φονικό στη Βιάννο: Στα δικαστήρια ο 63χρονος αδελφοκτόνος
- Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» την Αττική: «Εξαφανίστηκαν» Ακρόπολη και Λυκαβηττός – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο
