Δεν έχει ακυρωθεί η κατοχύρωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού
Στη διευκρίνιση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και δεν έχει ακυρωθεί η κατοχύρωση και οργάνωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού, προχώρησε η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Στη διευκρίνιση ότι μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο και δεν έχει ακυρωθεί η κατοχύρωση και οργάνωση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού, προχώρησε η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως η κατοχύρωση και οργάνωση του οικονομολογικού επαγγέλματος και οι επιμέρους δραστηριότητες-ειδικότητες, όπως το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού έχουν θεσμοθετηθεί με τους νόμους 475/1991, 2515/1997, 340/1998,2873/2000 και 3842/2010 και πως μέχρι σήμερα δεν έχει τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.
«Ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν μέσω ιστοσελίδων, προέρχονται από ανεύθυνα και μη ενημερωμένα άτομα που κακόπιστα και εσκεμμένα παραποιούν την αλήθεια προσπαθώντας να δημιουργήσουν σύγχυση στην άσκηση του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού και του ΟΕΕ.
Απαράδεκτο και κακοηθέστατο είναι όταν τα κίτρινα δημοσιεύματα προέρχονται από άτομα που δρουν ως μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, τα οποία συνειδητά παραποιούν την αλήθεια. Η αναφορά ότι μια υπουργική απόφαση (διοικητική πράξη), μπορεί να καταργήσει δικαιώματα νομοθετικά κατοχυρωμένα, μπορεί κανείς να την αντιμετωπίσει ως προερχόμενη από μη ενημερωμένα πρόσωπα ή από πρόσωπα που συνειδητά και σκόπιμα παραποιούν την αλήθεια», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μάικλ Σάντελ: Ο πεσιμιστής ακαδημαϊκός του Χάρβαρντ που αποδείχτηκε προφήτης
- To χρώμα φωτός που τα βάζει με το άγχος
- Οι Ευρωπαίοι δεν είναι Αμερικανοί – Οι γίγαντες της ΑΙ δεν ανησυχούν αν πέφτουν θύματα παρακολούθησης
- Τέλος στο «μπλόκο» των μεταβιβάσεων – Πώς θα πουλάτε ακίνητα με χρέη και κατασχέσεις
- Υποκλοπές: Οι κυβερνητικοί που δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη και το έωλο επιχείρημα της αυτεπάγγελτης δίωξης
- ΕΣΥ: Καμπανάκι από την ΕΙΝΑΠ – Στα όρια οι ειδικευόμενοι γιατροί





