Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Νευρικότητα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.010 μονάδων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα εταιρικά αποτελέσματα της χρήσης 2012 και παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και των εσόδων.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
«Βρισκόμαστε σε ταλάντωση γύρω από τις 1.000 μονάδες», σχολίασε στο Reuters ο Νίκος Καυκάς, αναλυτής στην Merit Χρηματιστηριακή. «Αναμένουμε εξελίξεις από παντού, χρονοδιάγραμμα αποκρατικοποιήσεων, εταιρικά αποτελέσματα, πορεία εσόδων, οπότε είναι φυσιολογικό να τηρείται μια στάση αναμονής», προσέθεσε.
Με ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη τα οικονομικά αποτελέσματα της Coca-Cola Hellenic (3Ε), τη μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση ελληνική εταιρία.
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή εξελίξεων σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και της άφιξης της τρόικας για τον έλεγχο της προόδου της χώρας σε σχέση με τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου.
Στις 15:05 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 1,48% στις 1.007,01 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 30,1 εκατ. ευρώ περίπου. Χαμηλό της συνεδρίασης είναι οι 1.006,09 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κατέγραφε απώλειες 1,73% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 1,98%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 4,75%.
Ανοδικά κινούνταν 44 μετοχές, 91 πτωτικά και 21 παρέμεναν σταθερές.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν υψηλότερα κατά 0,04%, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωνε άνοδο 0,27% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωνε κέρδη 0,68%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο ενισχυόταν κατά 0,67% και στην Ιταλία κατά 0,57%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
