Αναβάθμισε σε σταθερές τις προοπτικές της Ιρλανδίας η Standard & Poor’s
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της Ιρλανδίας από αρνητικές σε σταθερές μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα επιτρέψει στη χώρα να βγει ξανά στις αγορές προς το τέλος του έτους. Το αξιόχρεο της χώρας παραμένει στο BBB+, τρεις βαθμίδες πάνω από την κατηγορία junk.
Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε τις προοπτικές της Ιρλανδίας από αρνητικές σε σταθερές μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που θα επιτρέψει στη χώρα να βγει ξανά στις αγορές προς το τέλος του έτους.
Το αξιόχρεο της χώρας παραμένει πάντως στο BBB+, χαμηλότερα της μέσης αξιολόγησης αλλά πάντως τρεις βαθμίδες πάνω από την κατηγορία junk.
Όπως εκτιμά ο οίκος η Ιρλανδία θα βγει στις αγορές και άρα θα αφήσει το μνημόνιο στο τέλος του 2013.
Σε χαμηλή αξιολόγηση πάνω από τη βαθμίδα junk διατηρεί την Ιρλανδία και ο οίκος Fitch ενώ αντίθετα ο οίκος Moody’s εξακολουθεί να αξιολογεί τη χώρα πολύ χαμηλά, στην κατηγορία Ba1 που είναι ακριβώς στο όριο για τα junk.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Ο Μαδούρο ζητά την απόρριψη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του
- Λουτσέσκου: « Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθεια των παικτών στην Ευρώπη»
- Βραζιλία: Στους 55 ανήλθαν οι νεκροί από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις – 13 οι αγνοούμενοι
- Conference League: Με Άλκμααρ ή Τσέλιε στους «16» η ΑΕΚ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Πέντε «βόμβες» σε μία απόφαση
- Europa League: Πρόκριση για Γκενκ (3-3) και Μπολόνια (1-0) – Αυτές είναι οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν