Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θύμα βανδαλισμού η «Ελευθερία» του Ντελακρουά

Θύμα βανδαλισμού η «Ελευθερία» του Ντελακρουά

Έκπληκτοι έμειναν οι επισκέπτες σε νέο Μουσείο της πόλης Λενς, όταν είδαν μια γυναίκα να γράφει  με σπρέι σύμβολα στον σπουδαίο πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό». Οι γαλλικές Αρχές τη συνέλαβαν. Ο πίνακας είχε μεταφερθεί στο Μουσείο της Λενς -τμήμα του Μουσείου του Λούβρου- από το Παρίσι.

Έκπληκτοι έμειναν οι επισκέπτες σε νέο Μουσείο της πόλης Λενς, όταν είδαν μια γυναίκα να γράφει με σπρέι σύμβολα στον σπουδαίο πίνακα του Ντελακρουά «Η Ελευθερία Οδηγεί τον Λαό». Οι γαλλικές Αρχές τη συνέλαβαν.

Η 28χρονη γυναίκα πρόλαβε να γράψει «ΑΕ911» πάνω στο σπουδαίο έργο τέχνης που δημιουργήθηκε το 1830 ως φόρος τιμής στη Γαλλική Επανάσταση, πριν προλάβει ο φύλακας να την ακινητοποιήσει.

Σε ανακοίνωσή του, το Μουσείο -τμήμα του Μουσείου του Λούβρου στην πόλη Λενς- ανέφερε ότι είναι πιθανό ο πίνακας να μπορεί να καθαριστεί εύκολα, ωστόσο θα πρέπει να εξεταστεί από συντηρητή έργων τέχνης.

Ο πίνακας που απεικονιζόταν και στο χαρτονόμισμα των 100 φράγκων δανείστηκε από τα κεντρικά του Μουσείου του Λούβρου στο Μουσείο της πόλης Λενς για έναν χρόνο.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, η φράση που έγραψε η γυναίκα πάνω στον πίνακα αποτελεί αναφορά στην 11η Σεπτεμβρίου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη και η γκαλερί έκλεισε τις πύλες της για το κοινό την Παρασκευή.

Ο εισαγγελέας της περιοχής δήλωσε ότι η 28χρονη γυναίκα του φάνηκε «ασταθής» και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει ψυχιατρική εξέταση.

Εκτιμάται ότι η γυναίκα είναι Γαλλίδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024