Κοινή -πισωκίνητη- πορεία για τη νέα γενιά smart fortwo και Renault Twingo
Την πλατφόρμα του νέου smart fortwo το οποίο θα διαθέτει και τετραθέσιες εκδόσεις, θα αξιοποιήσει και -επισήμως- το νέο Renault Twingo.
Την πισωκίνητη πλατφόρμα της νέας γενιάς του Γερμανού αστού, θα αξιοποιήσει το νέο Renault Twingo, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Daimler και στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας μεταξύ του γερμανικού ομίλου και των Renault-Nissan.
Το γεγονός φέρεται να επιβεβαιώθηκε, πλέον, τόσο από την επικεφαλής της smart, Annette Winkler, όσο και από το γενικό διευθυντή της φίρμας, Joachim Betker.
Αυτό, σημαίνει ότι το Renault Twingo θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα του τετραθέσιου smart το οποίο, στη νέα γενιά του γερμανικού μοντέλου, επανέρχεται στην γκάμα.
Ως αντάλλαγμα, οι Γάλλοι θα αναλάβουν μέρος της παραγωγής των γερμανικών μοντέλων, που θα κατασκευάζονται μαζί με το νέο Renault Twingo στο εργοστάσιο τους, στο Novo Mesto της Σλοβενίας.
Τα δύο μοντέλα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Renault και Daimler αναμένεται να λανσαριστούν εντός του 2014.
Εκτός από την μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, τα στοιχεία που αφορούν τη νέα γενιά του smart, ανεξαρτήτως έκδοσης, είναι ελάχιστα, ενώ ακόμα πιο ελάχιστα είναι αυτά για το Twingo.
Ωστόσο, αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο σε ό,τι αφορά το γερμανικό μοντέλο, είναι ότι η νέα τετραθέσια έκδοσή του θα είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο forfour που βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα με το Mitsubishi Colt.
Για την ακρίβεια, οι προδιαγραφές του, υπόσχονται να του δώσουν τη δυνατότητα να αναζητήσει μια θέση ανάμεσα σε μοντέλα όπως το ΜΙΝΙ hatchback και το Audi A1.
Αντιστοίχως, αναμένεται να ισχύσει και για το Renault Twingo που, μαζί με την κίνηση στους πίσω τροχούς, θα μετατοπίσει και το target group του, διεκδικώντας αγοραστές από τα Fiat 500, VW up! και Opel Adam.
auto.in.gr
- Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα επεισόδια πέριξ του ΑΠΘ – Τα τρία ερωτήματα της έρευνας
- «Ο Χέιζ-Ντέιβις έχει 24ωρη διορία για να απαντήσει στη Χάποελ»
- Νησιώτικος δήμος κόβει πρόστιμα για απόρριψη μπαζών και απορριμμάτων
- Παναγόπουλος: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα
- Λαθραία τσιγάρα: «Κινέζος», «πορτοκαλί», «καρούμπαλο» – Πώς δρούσε το κύκλωμα, οι κωδικές ονομασίες
- Όταν το καθημερινό τραπέζι γίνεται «Όλα & κάτι παραπάνω»

