Τζένιφερ Λόρενς: το πήρε το Όσκαρ!
Και πραγματικά το κορίτσι τα κατάφερε και νά το τώρα με το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου για τον Οδηγό Αισιοδοξίας, αγκαλιά, να μάς κλείνει πονηρά το μάτι και να υπόσχεται ακόμη καλύτερες ερμηνείες, από τα 22 και μετά! Το Silver Linings Playbook, όπως είναι ο πρωτότυπος τίτλος του, είναι μια δραμεντί και υποψήφια για 8 Όσκαρ, συνολικά! Η Λόρενς ήταν μόλις 21 ετών όταν γυρίστηκε η ταινία αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδώσει άψογα μια εθισμένη στο σεξ ενήλικη! Διαβάστε περισσότερα.
Πώς αλλιώς θα μπορούσε να εκφραστεί κανείς για την 23χρονη σήμερα αμερικανίδα Τζένιφερ Λόρενς, ένα κορίτσι που τελείωσε το σχολείο δύο χρόνια νωρίτερα λόγω της λυσσαλέας επιθυμίας της να ασχοληθεί με την υποκριτική;
Και παρότι όλα αυτά δείχνουν έναν εκρηκτικό, εγωκεντρικό, ματαιόδοξο χαρακτήρα εκ πρώτης όψεως, το ταλέντο της δικαιολογεί τα πάντα. Η Τζένιφερ Λόρενς ήρθε για μα μείνει, και μεταμορφώνεται ταχύτατα σε λάγνα μάγισσα του Χόλιγουντ.
Σε ηλικία μόλις 20 ετών προτάθηκε πρώτη φορά για Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου και θεωρείται η δεύτερη μικρότερη ηθοποιός που έχει ποτέ προταθεί για κάτι τέτοιο. Και παρόλο που είναι πολύ μικρή για να απασχολεί τα media με την προσωπική της ζωή έχει δηλώσει:
«Δε θέλεις η σχέση σου να είναι στον τύπο, αλλά την ίδια στιγμή, και αυτή είναι μόνο μια θεωρία, όσο πιο πολύ προσπαθείς να την κρατήσεις μυστική, τόσο περισσότερο τα μέσα προσπαθούν να την ανακαλύψουν»
Είναι τόσο σέξι που αρνείσαι να παραδεχτείς ότι είναι τόσο απίστευτα ταλαντούχα!
Ο ρόλος που την ξεχώρισε το 2008 ήταν τα Σύνορα της Μοναξιάς του Γκιγιέρμο Αριάγκα, με συμπτρωταγωνίστριες τις Σαρλίζ Θερόν και Κιμ Μπέισινγκερ.
Για αυτόν τον ρόλο, βραβεύτηκε με το Βραβείο Καλύτερης Πρωτοεμφανιζόμενης Ηθοποιού, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας!
2010: Πρωταγωνιστεί στην Καρδιά του Χειμώνα, ταινία που κέρδισε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Σάντανς κι έτσι η Τζένιφερ γίνεται ευρύτερα γνωστή και αρχίζει να δέχεται προτάσεις για πιο αναγνωρίσιμους ρόλους!
Το 2011 την βρίσκουμε να πρωταγωνιστεί ως κόρη των Μελ Γκίμπσον και Τζόντι Φόστερ στο The Beaver, ενώ την ίδια χρονιά συμμετέχει στο X-Men: Η Πρώτη Γενιά και δεσμεύεται να παίξει τον ίδιο ρόλο και στο sequel του 2014 με τίτλο: X-Men: Days of Future Past.
Αγώνες Πείνας: To 2012 η ταινία επιστημονικής φαντασίας «Αγώνες Πείνας» που βασίστηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Σούζαν Κόλινς, έδωσε στην Τζένιφερ το ρόλο που την καθιέρωσε ως την καλύτερη εισπρακτικά ηρωίδα όλων των εποχών.
Ήταν το τρίτο καλύτερο άνοιγμα όλων των εποχών στη Βόρεια Αμερική και αποτελεί την πρώτη ταινία μετά το Άβαταρ που παρέμεινε στην πρώτη θέση στο box office της Βόρειας Αμερικής για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ κατατάσσεται ως η 50η πιο εμπορική ταινία όλως των εποχών παγκοσμίως!
Για τον ρόλο αυτόν, η Λόρενς προετοιμάστηκε σκληρά, μια και ο «χαρακτήρας» αφορούσε την επιβίωση στη φύση! Ακροβατικά, τοξοβολία, αναρρίχηση, τρέξιμο, παρκούρ, πιλάτες και γιόγκα ήταν μερικά από όσα περιλάμβανε η εκπαίδευσή της για να τα καταφέρει στον ρόλο. Οι κριτικές που πήρε την αποζημίωσαν. Ήταν διθυραμβικές!
Το 2013 αντικαθιστά την Αντζελίνα Τζολί στην ταινία The Falling, της Σουζάν Μπίερ, θα παίξει στο επόμενο Hunger Games με τίτλο: The Hunger Games: Catching Fire και το 2014 περιμένουμε να δούμε την φλογερή ξανθιά, δαιμόνια, πιτσιρίκα αμερικάνα στο επόμενο X-Men!
- Αιγάλεω: 96χρονη περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε
- Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν σε οικία σχεδόν 30 κιλά κάνναβη και 490 γραμμάρια κοκαΐνη – Μία σύλληψη
- ΠΑΣΟΚ: Αίτημα σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία Τσιάρα, για τη MERCOSUR
- Μπλόκα: «Λευκός καπνός» για συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό
- Φθηνά τη γλίτωσαν: Τα «σκληρά» αστεία της Νίκι Γκλέιζερ που δεν ακούστηκαν στις Χρυσές Σφαίρες
- Ολυμπιακός: Το «ξεμούδιασμα», η επιστροφή του Νιλικίνα και οι αγκαλιές του Βεζένκοφ με Καλάθη και «Πόκου» (vid)


