Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ.Ζανιάς, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο.

Στην ερώτηση του Κ.Παπούλια «πώς πάνε οι τράπεζες», ο κ. Ζανιάς απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωρά η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά-σιγά αλλάζει.

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε πως αναμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και 100 χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζανιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα spread που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και το ΧΑ είναι τετραψήφιο.

Επισήμανε στον κ. Παπούλια ότι, όπως αναφέρει και ο ευρωπαϊκός Τύπος, τον τελευταίο καιρό έχει τοποθετηθεί στην ευρωπαϊκή οικονομία ποσό 100 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ