Χάκινγκ «εκδίκηση» των Anonymous σε site του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης
Θύμα χάκινγκ έπεσε ιστοσελίδα υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης από τους Anonymous, ως διαμαρτυρία για τις έρευνες σε βάρος του ακτιβιστή για τα ψηφιακά δικαιώματα Άαρον Σουόρτς -ο οποίος αυτοκτόνησε στις αρχές του μήνα. Οι χάκερ υποστήριξαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα υπολογιστών κυβερνητικών υπηρεσίων και αντέγραψαν διαβαθμισμένες πληροφορίες, τις οποίες και απείλησαν ότι θα δημοσιοποιήσουν.
Θύμα χάκινγκ έπεσε ιστοσελίδα υπηρεσίας του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης από τους Anonymous, ως διαμαρτυρία για τις έρευνες σε βάρος του ακτιβιστή για τα ψηφιακά δικαιώματα Άαρον Σουόρτς -ο οποίος αυτοκτόνησε προ εβδομάδων.
Όπως αναφέρει το Reuters, το περιεχόμενο της σελίδας της αμερικανικής USSC (υπηρεσίας αρμόδιας για τις ποινές των ομοσπονδιακών δικαστηρίων) έπεσε το Σάββατο και στη θέση του αναρτήθηκε μήνυμα των Anonymous που έλεγε ότι με το θάνατο του Σουόρτς «ξεπεράστηκε ένα όριο». Η ομάδα ονόμασε τη δράση του Σαββάτου «Επιχείρηση Έσχατο Μέτρο» (Operation Last Resort).
Οι χάκερ υποστήριξαν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα συστήματα υπολογιστών κυβερνητικών υπηρεσίων και αντέγραψαν διαβαθμισμένες πληροφορίες, τις οποίες και απείλησαν ότι θα δημοσιοποιήσουν.
Συγγενείς και φίλοι του Σουόρτς είχαν αναφέρει ότι ο νεαρός προγραμματιστής έβαλε τέλος στη ζωή του επειδή λύγισε υπό το βάρος της έρευνας που είχε ξεκινήσει σε βάρος του για ανάρτηση εγγράφων στο Διαδίκτυο που ήταν διαθέσιμα μόνο σε συνδρομητές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αθήνα SOS
- Βουλή: Η ψήφος των αποδήμων στην Ολομέλεια – Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία
- Ρεάλ Μαδρίτης – Χετάφε 0-1: Ήττα-σοκ για τη «Βασίλισσα» και στο -4 από την κορυφή
- Παλαιστίνη: Σκοτώθηκαν δύο αδέλφια σε επίθεση Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη
- Απέπλευσαν οι φρεγάτες «Κίμων» και «Ψαρά» για την Κύπρο
- Δεύτερη προσαγωγή για φερόμενη κατασκοπεία στην Κρήτη – Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Τούρκος υπήκοος