Για τις κινητοποιήσεις τους αποφασίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους. Η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν λειτουργούν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένα είναι επίσης τα τρένα του ΟΣΕ. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πολιτικής επιστράτευσης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 2 το μεσημέρι ευρεία σύσκεψη όλων των σωματείων των αστικών συγκοινωνιών και του ΟΣΕ προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Η ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό συνεχίζεται και το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν λειτουργούν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ). Ακινητοποιημένα θα είναι επίσης τα τρένα του ΟΣΕ.
Κανονικά κινούνται τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή το Μετρό (γραμμές 2,3), ο ΗΣΑΠ (γραμμή 1) και το Τραμ. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της πολιτικής επιστράτευσης.
Επιπλέον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι, λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, το Σαββατοκύριακο «δεν θα εξασφαλίζεται» η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας»- «Αεροδρόμιο».
Στο μεταξύ, η απεργία στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ κρίθηκε νόμιμη, ενώ οι εργαζόμενοι στο μετρό προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της επιστράτευσης. Το απόγευμα της Παρασκευής τα δρομολόγια του ηλεκτρικού, του τραμ και του μετρό πραγματοποιούνταν με τη συχνότητα που προβλέπεται για τα Σαββατοκύριακα.
Ακόμα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι οι επιβάτες που έχουν αγοράσει εισιτήρια για τις ημέρες της απεργίας μπορούν να τα εξαργυρώσουν ή να προμηθευτούν «κουπόνι ταξιδίου» για άλλη ημερομηνία.
Με ανακοίνωσή της, η ΟΣΜΕ καταγγέλλει τη «σκληρή και απαράδεκτη απόφαση της επιστράτευσης για τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς» και ζητά την άμεση ανάκληση αυτού του «βάρβαρου και αντεργατικού μέτρου».
Παράλληλα ζητά να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος για σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους Οργανισμούς Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το τέλος των «μηχανών»: Ο Λάντο Νόρις είναι ο next door βασιλιάς της F1 – και κουβαλάει όλους τους προβληματισμούς ενός 26χρονου
- Πειραματικό χάπι υπόσχεται αδυνάτισμα χωρίς απώλεια μυϊκής μάζας
- Αγρότες: Προχωρούν με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια, κεντρικές αρτηρίες – Με καταστολή απαντά η κυβέρνηση
- Δημοψήφισμα 1974: Πρώτη κυρία της χώρας η Δημοκρατία
- Ο 40άρης Ρογκαβόπουλος MVP της αγωνιστικής στην Stoiximan GBL (pic)
- Το Ηνωμένο Βασίλειο αναζητά την «τετραγωνική ρίζα του Brexit»



