Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Κουέντιν Ταραντίνο, Κιμ Κι-Ντουκ, Κώστα Γαβρά και... Νέμο περιλαμβάνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα. Συνολικά, έξι ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες και ξεχωρίζουν τα Django, ο Τιμωρός, Το Κεφάλαιο, αλλά και η Pieta του Κιμ Κι-Ντουκ.

Κουέντιν Ταραντίνο, Κιμ Κι-Ντουκ, Κώστα Γαβρά και… Νέμο περιλαμβάνει αυτή η κινηματογραφική εβδομάδα.

Συνολικά, έξι ταινίες προβάλλονται στις αίθουσες και ξεχωρίζουν τα Django, ο Τιμωρός, Το Κεφάλαιο, αλλά και η Pieta του Κιμ Κι-Ντουκ.

Το Κεφάλαιο

Μια ρεαλιστική, αλλά και ειρωνική καταγραφή της οικονομικής κρίσης και των όσων συμβαίνουν πίσω από τους διαδρόμους των μεγάλων τραπεζών επιχειρεί ο Κώστας Γαβράς στη νέα του ταινία. Το Κεφάλαιο αποτελεί ένα ενδιαφέρον οικονομικό θρίλερ, το οποίο, όμως, στο δεύτερο μέρος του γίνεται αρκετά κουραστικό και προβλέψιμο. Ο Κ.Γαβράς διατηρεί, βέβαια, τον κυνισμό που είχε και στο τσεκούρι (αλλά όχι και τη φρεσκάδα), ενώ ο κωμικός ηθοποιός Καντ Ελμαλέ ερμηνεύει εξαιρετικά τον κορυφαίο τραπεζίτη, Μαρκ Τουρνέιγ, ο οποίος θα προσπαθήσει να ανελιχθεί σε έναν κόσμο μυστικών, δοκιμάζοντας τα… καπιταλιστικά αντανακλαστικά του.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς
Πρωταγωνιστούν: Καντ Ελμαλέ, Νατάσα Ρενιέ, Γκάμπριελ Μπερν

Pieta

Η ταινία που κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Μία γυναίκα εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Λι Κανγκ-Ντο, ενός υπαλλήλου τοκογλύφων, ισχυριζόμενη ότι είναι η μητέρα του. Αρχικά, εκείνος δεν της δίνει σημασία, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα αλλάζουν. Η ταινία του Κιμ Κι-Ντουκ απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και πολλοί είναι αυτοί που μιλούν για μια επιστροφή στον παλιό καλό εαυτό του…

Σκηνοθεσία: Κιμ Κι-Ντουκ
Πρωταγωνιστούν: Λι Τζέονγκ-Τζιν, Τζο Μι-σου, Εουζτίν Κανγκ

Django, ο Τιμωρός

Ο Κουέντιν Ταραντίνο κάνει αυτό που γνωρίζει καλά: φτιάχνει μια ταινία με πολύ αίμα, κυνικό χιούμορ και σινεφίλ κλεισίματα του ματιού. Μπορεί ο Django του -ένας σκλάβος που απελευθερώνεται από έναν κυνηγό επικηρυγμένων και αναζητά τη γυναίκα του, η οποία είναι σκλάβα σε μια φυτεία του αμερικανικού νότου- να είναι απολαυστικός και αστείος, ωστόσο ο Ταραντίνο δεν παρουσιάζει κάτι διαφορετικό από αυτά που κάνει πάντοτε. Και το αμήχανο τέλος δεν βοηθά την ταινία του να φτάσει σε μια κλιμάκωση.

Σκηνοθεσία: Κουέντιν Ταραντίνο
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον

Ψάχνοντας τον Νέμο (3D)

Μία από τις καλύτερες ταινίες της Pixar, ο αγαπημένος Νέμο επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες, τρισδιάστατος αυτή τη φορά. Μαζί του ο μπαμπάς του Μάρλιν που τον αναζητά σε ολόκληρο τον ωκεανό και η ξεχασιάρα Ντόρι.

Σκηνοθεσία: Άντριου Στάντον

Ιστορίες της ζωής μας

Ντοκιμαντέρ της Σάρα Πόλεϊ. Η ηθοποιός και σκηνοθέτης μιλά με φίλους, συγγενείς, με τον πατέρα και τα αδέλφια της, σε μια προσπάθεια να μάθει την οικογενειακή της ιστορία. Η τρυφερή ματιά της Πόλεϊ οδηγεί πάντα σε ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σκηνοθεσία: Σάρα Πόλεϊ

Άλλοθι

Ένας πλούσιος μεγαλοεπιχειρηματίας προσπαθεί να κλείσει μια σημαντική συμφωνία, να είναι καλός οικογενειάρχης και να διατηρεί τη σχέση του με την ερωμένη του. Ένα ατύχημα όμως θα διαταράξει την φαινομενική ηρεμία και θα τον κάνει να στραφεί για βοήθεια σε ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης. Η ταινία θα μελετήσει το κλισέ «τα λεφτά τα αγοράζουν όλα» και ο Ρίτσαρντ Γκιρ θα κυνηγηθεί από ανταγωνιστές, δικηγόρους, αστυνομικούς. Η ερμηνεία του Ρίτσαρντ Γκιρ έχει συγκεντρώσει ιδιαιτέρως θετικά σχόλια.

Σκηνοθεσία: Νίκολας Τζαρέκι
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Σούζαν Σάραντον, Τιμ Ροθ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024