Αποχωρεί από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ο Κεν Σαλαζάρ
Την αποχώρησή του από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Κεν Σαλαζάρ, επιθυμώντας, όπως λέει ο ίδιος να διαθέσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του στο Κολοράντο. Ο Σαλαζάρ, υπουργός από το 2009, θα παραμείνει ως το τέλος Μαρτίου, παρά την επιθυμία του προέδρου Ομπάμα να διατηρήσει τη θέση του.
Την αποχώρησή του από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Κεν Σαλαζάρ, επιθυμώντας, όπως λέει ο ίδιος να διαθέσει περισσότερο χρόνο στην οικογένεια του στο Κολοράντο.
Ο Σαλαζάρ, υπουργός από το 2009, θα παραμείνει ως το τέλος Μαρτίου, παρά την επιθυμία του προέδρου Ομπάμα να διατηρήσει τη θέση του.
Το υπουργείο Εσωτερικών εποπτεύει τη διαχείριση των εκτάσεων γης που ανήκουν στον ομοσπονδιακό κράτος, όπως οι δρυμοί, και δραστηριότητες όπως η εξόρυξη και η εκμετάλλευσή τους. Στα καθήκοντά του είναι και η παραχώρηση αδειών άντλησης πετρελαίου.
Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το όνομα του νέου υπουργού, αλλά, κατά το Reuters, είναι συνήθως από τις δυτικές πολιτείες όπου βρίσκονται και οι περισσότερες ομοσπονδιακές εκτάσεις.
Πιθανά ονόματα είναι ο πρώην γερουσιαστής Νέου Μεξικού Τζεφ Μπίνγκαμαν και η Κριστίν Γκρεγκουάρ, πρώην κυβερνήτρια της πολιτείας της Ουάσινγκτον.
Στα δυτικά βρίσκονται και εκτάσεις όπου ζουν φυλές Ινδιάνων, οι σχέσεις με τις οποίες επίσης είναι στη δικαιοδοσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιωάννης Καποδίστριας: Ο δρόμος παντός τιμίου ανθρώπου
- Eurovision 2026: Τι ώρα θα προβληθεί απόψε ο Α’ Ημιτελικός – πώς ψηφίζει το κοινό
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκληρίζει συνειδητά την ελληνική κτηνοτροφία
- Τι συμβαίνει με τα εισιτήρια του Final Four: Οι διαφορές μέσα σε 4 χρόνια (pic)
- Ορθολογικές και εφαρμόσιμες οι νέες ρυθμίσεις καθαρισμού οικοπέδων λέει η ΠΟΜΙΔΑ
- Εθνική Οδός: Μεθυσμένος οδηγός κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα επί 25 χιλιόμετρα και συγκρούστηκε με νταλίκα

