Μυθιστορήματα Ελλήνων συγγραφέων που μεταφέρθηκαν στο σανίδι
Tο επιτυχημένο βιβλίο της Φωτεινής Τσαλίκογλου «Δεν μ΄αγαπάς. Μ΄αγαπάς» διασκευάζει και μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου Βασιλάκου ο Πέτρος Ζούλιας με τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Ρίτας Λυμπεράκη και η Πέγκυ Τρικαλιώτη στο ρόλο της Μαργαρίτας Καραπάνου.
Το μυθιστόρημα-ντοκουμέντο του Βασίλη Βασιλικού, Ζ, αν και συνδεδεμένο με μια συγκεκριμένη και εξαιρετικά σημαντική περίοδο της σύγχρονης ιστορίας μας, αποτυπώνει τις διαχρονικές πολιτικές και κοινωνικές αντιφάσεις της πατρίδας.
Το «Ζ: Φανταστικό μυθιστόρημα ενός εγκλήματος» κυκλοφόρησε το 1966 και αφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη τον Μάιο του 1963.
Eθνικό Θέατρο (έως 24/2/2013)
Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊταζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος
Το έργο αναφέρεται στην ιστορία μιας επεισοδιακής σχέσης δύο κοριτσιών που συναντιούνται στα εννιά τους χρόνια, λίγο μετά τη μεταπολίτευση και είναι βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Αμάντας Μιχαλοπούλου Γιατί σκότωσα την καλύτερή μου φίλη.
Παίζουν: Παναγιώτης Κατσώλης, Νάνσυ Μπούκλη, Στέλλα Νούλη
Στο 104
Ο Μάκης του Βασίλη Κατσικονούρη
Ένας θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη, γραμμένος από τον συγγραφέα αποκλειστικά για τον Δημήτρη Πιατά, ο οποίος αναλαμβάνει, εκτός από την ερμηνεία, και τη σκηνοθεσία της παράστασης.
Στο θέατρο “Εν Αθήναις”
Ανθρώπινες ζωές έγκλειστες σε έναν μάταιο κόσμο προσπαθούν να περιθάλψουν ο ένας τον άλλον είναι το θέμα του έργου της Λούλας Αναγνωστάκη που παίζεται σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολάρι στο ΠΟΛΗ θέατρο.
Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου
Το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία» (εκδόσεις Άγκυρα) μεταφέρθηκε στο θέατρο και δεν είναι άλλη από τη συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου.
Με τη Νένα Μεντή, από τις 14 Ιανουαρίου στο θέατρο Χώρα.
Το κείμενο της παράστασης Αγγέλα Παπάζογλου είναι μια συρραφή αποσπασμάτων από το βιβλίο Ονείρατα της Σμύρνης του Γιώργη Παπάζογλου, γιου της Αγγέλας και του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου.
Με την Άννα Βαγενά από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 στο Θέατρο Μεταξουργείο.
- Πούτιν: Τα στρατεύματά μας προελαύνουν με αυτοπεποίθηση σε όλα τα μέτωπα στην Ουκρανία
- Υποβρύχιο «Πρωτεύς» (Υ-3): Η δόξα του ελληνικού κύματος, τα άθλα του ελληνικού ναυτικού
- ΑΕΚ: Πρώτη μεταγραφή ο Βούλγαρος διεθνής Μάρτιν Γκεοργίεφ
- Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα
- Καλαμπάκα: Νεκρά δύο αδέλφια από αναθυμιάσεις ξυλόσομπας
- Πούτιν: Νέα επικοινωνία με Τραμπ – Επικύρωσε αμφιλεγόμενο νόμο σε σχέση με τις αποφάσεις ξένων δικαστηρίων
