Βογιατζόγλου : Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις αποθήκες της εταιρείας
Η εταιρεία Βογιατζόγλου Systems ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012 η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ισχύος 996,48 KW, στις στέγες των εγκαταστάσεων των αποθηκών της εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας.
Το κόστος της εν λόγω επένδυσης ανήλθε στο ποσό των 1,2 εκ. Ευρώ και χρηματοδοτήθηκε κατά ποσοστό 50% από τα ίδια κεφάλαια και τα ταμειακά διαθέσιμα της Εταιρείας και το υπόλοιπο από βραχυπρόθεσμο δανεισμό.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, αναμένεται να αποδίδει στην Εταιρεία από την πώληση της παραγόμενης ενέργειας μέσο ετήσιο ακαθάριστο έσοδο της τάξεως των 475 χιλ. ευρώ για περίοδο είκοσι ετών.
Από το έσοδο αυτό πιθανόν να αφαιρείται σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις του υπουργείου Οικονομικών ποσοστό επί του εσόδου ως έκτακτη εισφορά, το οποίο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί, ως προς το ύψος και την χρονική διάρκεια.
Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω επέκταση του σκοπού της Εταιρείας είναι συμπληρωματική της μέχρι σήμερα δραστηριότητάς της και δεν μεταβάλλει τις κύριες δραστηριότητές της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
