Σε νέα υψηλά διμήνου κινείται σήμερα, Πέμπτη, η χρηματιστηριακή αγορά.

Το Χρηματιστήριο ξεπέρασε τα επίπεδα των 900 μονάδων, με τους επενδυτές να προχωρούν σε τοποθετήσεις, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Στις 15:10 ο γενικός δείκτης ήταν υψηλότερα κατά 2,24% στις 917 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 32,3 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 2,84% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 4,15%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 7,34%.

Ανοδικά κινούνταν 126 μετοχές, 25 πτωτικά και 19 παρέμεναν σταθερές.

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος, ενώ ανοδικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχυόταν κατά 0,57%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,71% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,37%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,11% και στην Ιταλία άνοδο 0,90%.

Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, με άνοδο 0,91% στις 10.322,98 μονάδες έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ