IDC: Δυσοίωνες προβλέψεις για την εγχώρια αγορά πληροφορικής
Δυσοίωνες προβλέψεις για την εγχώρια αγορά πληροφορικής διατυπώνει σε έρευνα της η εταιρεία IDC. Συγκεκριμένα προβλέπει πως η αγορά θα σημειώσει περαιτέρω πτώση το 2013, εκτιμώντας ότι η πρώτη χρονιά ανάκαμψης θα είναι ουσιαστικά το 2014.
Η IDC σημειώνει πως το 20123 η αγορά θα σημειώσει πτώση 13% στα 2,35 δισ. δολάρια και θα διολισθήσει περαιτέρω το 2013. Η αξία της ελληνικής αγοράς πληροφορικής το 2011 διαμορφώθηκε στα 2,7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας πτώση 16,6% σε σταθερές ισοτιμίες δολαρίου. Σε ευρώ, η αγορά κινήθηκε στα επίπεδα των 1,94 δισ. ευρώ.
Η IDC αναφέρει ακόμη ότι το 2011 οι σημαντικότερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών πληροφορικής ήταν οι IBM, Uni Systems, Accenture, SingularLogic και Intrasoft International. Στο χώρο του λογισμικού οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες είναι οι Microsoft, SAP και ΙΒΜ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ελένη Καστάνη: «Ακόμα λειτουργώ σαν να έχω τα παλιά μου κιλά. Φοράω ρούχα Large και μου πέφτουν»
- Γκενκ – Άντερλεχτ 2-0: Ο Καρέτσας «ξεκλείδωσε» τη μεγάλη νίκη
- Κίνημα Δημοκρατίας: Προχωρούν τα «βαφτίσια» – «Πέρασε» η πρόταση Κασσελάκη
- Ιαπωνία: Ο πρόεδρος της Ταϊβάν συνεχάρη την Σανάε Τακαΐτσι για την εκλογική νίκη της
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Παραιτήθηκε στενός συνεργάτης του Στάρμερ, ως υπεύθυνος για τον διορισμό του Μάντελσον
- Η Εμίλια Κλαρκ θα είναι για πάντα η Ντενέρις Ταργκέριεν: «Θα είναι ο τίτλος στην επιτύμβια στήλη μου»
