Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο γάτος Ερμιμίκος απαντά στις επιστολές των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη

Ο γάτος Ερμιμίκος απαντά στις επιστολές των παιδιών προς τον Άγιο Βασίλη

Ο γάτος Ερμιμίκος Πις- Φις, το δεξί χέρι του Αϊ Βασίλη, γίνεται για φέτος τα Χριστούγεννα πολύτιμος... «συνεργάτος» των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο έργο της επικοινωνίας τους με τα παιδιά. Η κάρτα των ΕΛΤΑ που «υπογράφει» ο γάτος Ερμιμίκος -δημιούργημα του Ευγένιου Τριβιζά- θα αποστέλλεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως απάντηση σε όλα τα παιδιά που θα στείλουν φέτος γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Ο γάτος Ερμιμίκος Πις- Φις, το δεξί χέρι του Αϊ Βασίλη, γίνεται για φέτος τα Χριστούγεννα πολύτιμος… «συνεργάτος» των Ελληνικών Ταχυδρομείων στο έργο της επικοινωνίας τους με τα παιδιά.

«Εγώ που σου γράφω είμαι ο αγαπημένος γάτος του Αϊ Βασίλη και πολύτιμος συνεργάτος των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Εγώ είμαι που παραλαμβάνω αυτογατοπροσώπως τα γράμματα που στέλνουν τα παιδιά στον Αϊ Βασίλη, τα κάνω βαρκούλες για να είναι πιο ανάλαφρα και καλοτάξιδα και με το ιπτάμενο ποδήλατό μου ταξιδεύω στον ουρανό και του τα παραδίδω. Έτσι θα γίνει και με το δικό σου γράμμα. Μείνε ήσυχος ότι θα το παραδώσω στον Αϊ Βασίλη» γράφει ο Ερμιμίκος.

Η κάρτα των ΕΛΤΑ που «υπογράφει» ο γάτος Ερμιμίκος -δημιούργημα του Ευγένιου Τριβιζά- θα αποστέλλεται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ως απάντηση σε όλα τα παιδιά που θα στείλουν φέτος γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

Η κάρτα θα εσωκλείεται σε έναν πρωτότυπο φάκελο που θα προϊδεάζει τους παραλήπτες για ένα «γράμμα- έκπληξη από κάποιον που σε σκέφτεται και κάτι σου ετοιμάζει».

Ο γάτος Ερμιμίκος, με το επίθετο Πις- Φις γιατί πηγαίνει τα γράμματα στο Πι και Φι στον προορισμό τους, είναι χαρακτήρας από το πρώτο μυθιστόρημα του Ευγένιου Τριβιζά «Οι πειρατές της Καμινάδας» που δημοσιεύτηκε πριν από 40 χρόνια σε συνέχειες στη «Διάπλαση των παίδων».

Το μυθιστόρημα συμπληρώνει φέτος τα 20 χρόνια από την πρώτη του έκδοση σε βιβλίο.

Το γάτο- βοηθό του Αϊ- Βασίλη συμφώνησαν να… προσλάβουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της δράσης τους «Γράψτε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη».

«Η αμοιβή του γάτου δεν έχει οριστεί ακόμα, ευελπιστεί να λάβει όμως κάποιο επίδομα σαρδέλας. Και αν κάνει καλά τη δουλειά του μπορεί να του απονεμηθεί το έπαθλο του ψαροκόκαλου» εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου των ΕΛΤΑ ο συγγραφέας Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος συμμετέχει αφιλοκερδώς στη δράση.

Το σχεδιασμό της κάρτας και του γάτου Ερμιμίκου επιμελήθηκε η εικονογράφος, Λίζα Ηλιού. Τη χριστουγεννιάτικη κάρτα με την απάντηση του Ερμιμίκου που θα αποστέλλεται στους μικρούς φίλους του Άγιου Βασίλη ενδέχεται να συνοδεύει και ένα φυλλάδιο με «δύσκολες» ερωτήσεις και απαντήσεις γύρω από τον Άγιο Βασίλη, μερικές από τις οποίες έχει κληθεί κατά καιρούς να διαχειριστεί ο Ευγένιος Τριβιζάς στην επικοινωνία του με τους μικρούς του αναγνώστες.

«Πρέπει να προσέχει κανείς πώς θα απαντήσει στα παιδιά και πώς θα προσλάβουν τα παιδιά τις απαντήσεις του, προκειμένου να μην χάσουν την εμπιστοσύνη τους» επισήμανε ο κ. Τριβιζάς.

«Από πού θα μπει ο Άγιος Βασίλης, όταν το σπίτι μας δεν έχει καμινάδα;» τον ρωτούν συχνά.

«Κάθε σπίτι έχει μια μυστική πόρτα με μουσικούς μεντεσέδες, αλλά κανείς άλλος εκτός από τον Άγιο Βασίλη δεν ξέρει που είναι κρυμμένες. Παλιότερα έμπαινε από τις καμινάδες, αλλά από τη μέρα που γλίστρησε και έπαθε κάταγμα, προτιμάει να μπαίνει στα σπίτια από τις μυστικές πόρτες» απαντά ο συγγραφέας.

«Αν ξενυχτίσω, θα μπορέσω να δω τον Άγιο Βασίλη» τού είχε γράψει κάποτε ο μικρός Μάνος από τον Βόλο.

«Αν καταφέρεις να μην κοιμηθείς και αν τύχει να ξυπνήσεις, μπορείς να τον δεις, αλλά το πρωί θα έχεις ξεχάσει ότι τον είδες. Γιατί κάθε φορά που θα τον βλέπεις θα πρέπει να είναι μια καινούρια και αναπάντεχη έκπληξη» του απάντησε ο κ. Τριβιζάς.

Κάθε χρόνο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λαμβάνουν περίπου 100.000 γράμματα με παραλήπτη τον Άγιο Βασίλη από μικρούς -πλέον και από ενήλικες- αποστολείς.

«Εδώ και 20 χρόνια απαντάμε σε όλους. Φέτος όμως ανταποκριθήκαμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο, θέλοντας να κάνουμε κάτι που να σέβεται τα παιδιά, να σέβεται τα ΕΛΤΑ και πάνω από όλα να είναι ένα πραγματικό δώρο. Απευθυνθήκαμε στον Ευγένιο Τριβιζά, έναν εφευρετικό και ανατρεπτικό συγγραφέα που απελευθερώνει το παιδί που κρύβεται μέσα σε όλους μας. Είναι ένας δημιουργός υπέροχων και αξέχαστων ηρώων που χάρη στη μαεστρία του έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση στη διεθνή και ελληνική παιδική λογοτεχνία» παρατήρησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Χρήστος Βαρσάμης.

«Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ανέκαθεν μια ιδιαίτερη στιγμή για τα ΕΛΤΑ όχι μόνο γιατί διακινούν ευχές ανθρώπων, αλλά και γιατί αναζητούν τρόπους να δώσουν το κάτι παραπάνω σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, να δώσουν ελπίδα, πίστη και ζεστασιά, σε καιρούς που είναι απαραίτητα από ένα όλο και πιο ευρύ κομμάτι της κοινωνίας μας» πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024