Μείωση 8,9% σημείωσε η απασχόληση το τρίτο τρίμηνο
Η απασχόληση μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 8,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ. Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ο αριθμός των εργαζόμενων στην Ευρωζώνη μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,7% και κατά 0,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, ενώ για την ΕΕ η απασχόληση μειώθηκε επίσης κατά 0,5% και 0,2%, αντίστοιχα.
Η απασχόληση μειώθηκε στην Ελλάδα κατά 8,9% στο τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, περισσότερο από ό,τι στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat, ο αριθμός των εργαζόμενων στην Ευρωζώνη μειώθηκε το τρίτο τρίμηνο κατά 0,7% και κατά 0,2% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012, ενώ για την ΕΕ η απασχόληση μειώθηκε επίσης κατά 0,5% και 0,2%, αντίστοιχα.
Μεγάλη μείωση της απασχόλησης καταγράφηκε και στην Ισπανία και την Πορτογαλία (-4,1% και για τις δύο χώρες), την Κύπρο (-3,2%) και την Πολωνία (-3,5%), ενώ μικρή μείωση (-0,1%) κατέγραψε και η Γαλλία.
Αντίθετα, αύξηση σημείωσε η Γερμανία (0,9%) και ακόμη υψηλότερα ποσοστά η Λετονία (3,4%), η Εσθονία (1,2%) και η Βρετανία (1,8%).
Σύμφωνα με την Eurostat, η απασχόληση μειώθηκε στους περισσότερους τομείς, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται (σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο) στον τομέα των κατασκευών (-1,5% στην Ευρωζώνη και -1,3% στην ΕΕ).
Η Eurostat εκτιμά ότι στο τρίτο τρίμηνο οι εργαζόμενοι στην ΕΕ ανήλθαν σε 222,6 εκατομμύρια άτομα, από τους οποίους 146 εκατομμύρια εργάζονται στην Ευρωζώνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λίβανος: Τουλάχιστον 9 οι νεκροί από την κατάρρευση του κτιρίου στην Τρίπολη
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο