Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η πρόταση γάμου είναι ανδρική υπόθεση

Η πρόταση γάμου είναι ανδρική υπόθεση

Ιωάννα Ζυμαρίτη Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι; Ισως ναι, ίσως πάλι απλά λεπτολόγοι. Γιατί η πρόταση γάμου είναι ένα λεπτό ζήτημα που απαιτεί και τους ανάλογους χειρισμούς. Έθεσαν, λοιπόν, το καυτό ερώτημα του «ποιος κάνει πρόταση σε ποιόν;». Οσο και αν καμιά φορά το λησμονούμε, ο γάμος δεν αποτελεί απλά ένα γεγονός που άπτεται μόνο […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη

Είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικάνοι; Ισως ναι, ίσως πάλι απλά λεπτολόγοι. Γιατί η πρόταση γάμου είναι ένα λεπτό ζήτημα που απαιτεί και τους ανάλογους χειρισμούς. Έθεσαν, λοιπόν, το καυτό ερώτημα του «ποιος κάνει πρόταση σε ποιόν;».
Οσο και αν καμιά φορά το λησμονούμε, ο γάμος δεν αποτελεί απλά ένα γεγονός που άπτεται μόνο θρησκευτικού ενδιαφέροντος αλλά και κοινωνικού. Και οι επιλογές μας στα του γάμου δρώμενα μαρτυρούν πολλά και για το κοινωνικό γίγνεσθαι μιας γενιάς ή και ολόκληρου λαού.
Το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια συντριπτικό. Κανείς –ουδέ ένας – από τους 277 ερωτηθέντες, ετερόφυλους σπουδαστές δεν είναι οπαδός της γυναικείας πρωτοβουλίας. Αν και νέοι, αποδείχθηκαν απόλυτα πιστοί στας παραδόσεις. Ειδικότερα οι κυρίες που εμμένουν στον ρομαντισμό και αποφεύγουν οποιαδήποτε ρίσκο απόρριψης.
Συγκεκριμένα, τα 2/3 των σπουδαστών τάχθηκαν φανατικά υπέρ της αρρενωπής εκδοχής όσον αφορά στη γαμήλια πρόταση, το 2,8% των γυναικών άφησε και μια πιθανότητα να το τολμούσε ενώ κανένας δεν υπερασπίστηκε απόλυτα την πραγματοποίηση της πολυπόθητης πρότασης από το ασθενές φύλο.
Φυσικά, η έρευνα έβγαλε και μερικά ακόμη στοιχεία στην επιφάνεια, όπως τις απόψεις των φοιτητών περί αλλαγής του επωνύμου τους μετά το γάμο. Παραδοσιακοί τύποι αποδείχθηκαν και σε αυτήν την περίπτωση. Τα 3/5 των ανδρών προτιμούν να κρατήσουν το δικό τους επίθετο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των γυναικών δεν θα είχαν αντίρρηση να υιοθετήσουν το επώνυμο των συζύγων τους.
Κοινώς, καλό το σούσι, αλλά σαν το παστίτσιο της μαμάς…

gamos.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024