
Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Το θετικό κλίμα τροφοδοτεί η διαφαινόμενη υψηλή συμμετοχή ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές τοποθετούνται στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Το θετικό κλίμα τροφοδοτεί η διαφαινόμενη υψηλή συμμετοχή ευρωπαϊκών και ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους.
Στις 13:00 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,77% στις 816,44 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 12,6 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,99% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,46%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν υψηλότερα κατά 0,99%.
Ανοδικά κινούνταν 43 μετοχές, 46 πτωτικά και 21 παρέμεναν σταθερές.
Τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι επίσης σε θετικό έδαφος, ενώ ανοδικό άνοιγμα της Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,27%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,36% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,28%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,14% και στην Ιταλία 0,63%.
Νωρίτερα, στις ασιατικές αγορές, με άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 9.468,84 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- Προς το χειρότερο οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ψαλίδι σε ανάπτυξη, άνοδος του πληθωρισμού
- Ντέιβιντ Σεντάρις: Γιατί ήθελα να κρατήσω μυστικό τον γάμο μου με τον Χιου
- Απίθανη ομιλία του προπονητή της Σεβίλλης: «Θέλω να σας σκοτώσω όλους!» (vid)
- Κερατσίνι: Οροφές που στάζουν στο 7ο νηπιαγωγείο – Φόβους για την ασφάλεια των παιδιών τους εκφράζουν οι γονείς
- Κομισιόν: Δεν έχουμε άμεση έλλειψη καυσίμων – Η ανησυχία επικεντρώνεται στην επάρκεια για τα αεροσκάφη


