Διακομματική επιτροπή για την προμήθεια καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ.Σούρλα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ο αρμόδιος εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Σούρλα.
Από την πλευρά του ο κ. Σούρλας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έστω και μετά από οκτώ χρόνια που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Τακτική και Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιουβέντους-Λάτσιο 2-2: Η «Μεγάλη Κυρία» έσωσε την παρτίδα στο 90+6’
- Εφιαλτική έξαρση της εγκληματικότητας στην Αττική – Οι γειτονιές που… πρωταγωνιστούν
- Μπέσεντ κατά Κινέζων traders για τα σκαμπανεβάσματα του χρυσού
- Μεντιλίμπαρ: «Είναι πολύ μικρή η διαφορά στην κορυφή»
- Μπενίτεθ: «Είναι μια νίκη που θα μας δώσει μεγάλη ώθηση»
- Ένας σταρ των 80s γίνεται viral στο TikTok χάρη στην κόρη του