
Διακομματική επιτροπή για την προμήθεια καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού προμήθειας καυσίμων, για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω ΣΟΤΑ (Σημαντικής Οικονομικής ή Τεχνολογικής Αξίας Προμήθειες) «εξασφαλίζοντας απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα στις προμήθειες καυσίμων», ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, μετά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ.Σούρλα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι καταγγελίες του κ. Σούρλα σχετικά με τη διακίνηση νοθευμένων καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Παράλληλα γνωστοποίησε ότι από τις 12 Οκτωβρίου 2012 ο αρμόδιος εισαγγελέας του Στρατοδικείου Αθηνών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης νοθείας στα καύσιμα των Ενόπλων Δυνάμεων, προς όλες τις δυνατές κατευθύνσεις, αξιοποιώντας όλες τις μέχρι σήμερα καταγγελίες και τα διαθέσιμα στοιχεία, μεταξύ των οποίων και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από τον κ. Σούρλα.
Από την πλευρά του ο κ. Σούρλας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «έστω και μετά από οκτώ χρόνια που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα στοιχεία για τη νοθεία στα καύσιμα και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στους αρμόδιους των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης καθώς και στην Τακτική και Στρατιωτική Δικαιοσύνη, ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε μία υπόθεση που έχει εθνικές διαστάσεις και οικονομικές επιπτώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Artemis II»: Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες της NASA
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442