Σαουδάραβας διπλωμάτης νεκρός σε ένοπλη επίθεση στην Υεμένη
Ένας Σαουδάραβας διπλωμάτης δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Επρόκειτο για στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Νεκρός έπεσε και ο σωματοφύλακάς του, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους δύο άνδρες. Τοπική πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι η επίθεση μοιάζει να είναι έργο της Αλ Κάιντα.
Ένας Σαουδάραβας διπλωμάτης δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο άνδρας ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.
Νεκρός έπεσε και ο σωματοφύλακάς του, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους δύο άνδρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοπλοι φορούσαν στολές των δυνάμεων ασφαλείας.
Η επίθεση σημειώθηκε στην συνοικία Χάντα, όπου βρίσκονται πρεσβείες και κατοικίες διπλωματών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης κάποια οργάνωση, ωστόσο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η επίθεση φέρει της «σφραγίδα» των επιθέσεων της Αλ Κάιντα.
Ανταποκριτές λένε ότι ένας αριθμός Σαουδαράβων μελών της τζιχάντ πιστεύεται ότι έχουν διασχίσει τα σύνορα για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) και σε άλλες παρόμοιες οργανώσεις στη νότια Υεμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Κούβα καταδικάζει τις νέες «παράνομες» και «καταχρηστικές» κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον της
- Γερμανία: Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιωτικούς μέσα σε 6 έως 12 μήνες
- Βολιβία: Η εργατική συνομοσπονδία κήρυξε απεργία διαρκείας
- Μέση Ανατολή: Πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας άνω των 8,6 δισ. δολαρίων από τις ΗΠΑ σε συμμάχους τους
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί ιρανικές επιχειρήσεις να αποφύγεουν απολύσεις εργαζομένων
- Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους ένα παιδί, σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς παρά την εκεχειρία
