Σαουδάραβας διπλωμάτης νεκρός σε ένοπλη επίθεση στην Υεμένη
Ένας Σαουδάραβας διπλωμάτης δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους. Επρόκειτο για στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Νεκρός έπεσε και ο σωματοφύλακάς του, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους δύο άνδρες. Τοπική πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι η επίθεση μοιάζει να είναι έργο της Αλ Κάιντα.
Ένας Σαουδάραβας διπλωμάτης δολοφονήθηκε από πυρά αγνώστων στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, την Τετάρτη, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Ο άνδρας ήταν στρατιωτικός ακόλουθος στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.
Νεκρός έπεσε και ο σωματοφύλακάς του, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει το αυτοκίνητο το οποίο μετέφερε τους δύο άνδρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ένοπλοι φορούσαν στολές των δυνάμεων ασφαλείας.
Η επίθεση σημειώθηκε στην συνοικία Χάντα, όπου βρίσκονται πρεσβείες και κατοικίες διπλωματών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης κάποια οργάνωση, ωστόσο τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η επίθεση φέρει της «σφραγίδα» των επιθέσεων της Αλ Κάιντα.
Ανταποκριτές λένε ότι ένας αριθμός Σαουδαράβων μελών της τζιχάντ πιστεύεται ότι έχουν διασχίσει τα σύνορα για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP) και σε άλλες παρόμοιες οργανώσεις στη νότια Υεμένη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δεν έχετε στολίσει ακόμη; Τι να προσέξετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο
- Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Άρης, Ρίτσαρντ Σιάο ευχήθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα γενέθλιά του
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»