Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Ifo στη Γερμανία τον Νοέμβριο
Στο 101,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Νοέμβριο έναντι 99,5 που προέβλεψαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με το Ifo η βελτίωση του δείκτη σχετίζεται με το ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης στη Γερμανία είναι σημαντικά πιο αισιόδοξοι ενόψει των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με πέρυσι.
Στο 101,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Νοέμβριο έναντι 99,5 που προέβλεψαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Σύμφωνα με το Ifo η βελτίωση του δείκτη σχετίζεται με το ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης στη Γερμανία είναι σημαντικά πιο αισιόδοξοι ενόψει των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με πέρυσι.
Πάντως, το Γερμανικό Ινστιτούτο επισημαίνει πως οι γερμανικές εταιρείες συνεχίζουν να μεταθέτουν τις επενδύσεις τους λόγω της αβεβαιότητας για την κρίση χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό το Ινστιτούτο αναμένει ότι η ανάπτυξη στη Γερμανία θα είναι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 ακόμη πιο αδύναμη από ότι ήταν στο τρίτο, ενώ όπως σημειώνουν θα μπορούσε ενδεχομένως να διολισθήσει ακόμη και σε αρνητικό έδαφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ

