Ξεπέρασε τις προσδοκίες ο Ifo στη Γερμανία τον Νοέμβριο
Στο 101,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Νοέμβριο έναντι 99,5 που προέβλεψαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Σύμφωνα με το Ifo η βελτίωση του δείκτη σχετίζεται με το ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης στη Γερμανία είναι σημαντικά πιο αισιόδοξοι ενόψει των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με πέρυσι.
Στο 101,4 διαμορφώθηκε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας τον Νοέμβριο έναντι 99,5 που προέβλεψαν αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters.
Σύμφωνα με το Ifo η βελτίωση του δείκτη σχετίζεται με το ότι οι έμποροι λιανικής πώλησης στη Γερμανία είναι σημαντικά πιο αισιόδοξοι ενόψει των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με πέρυσι.
Πάντως, το Γερμανικό Ινστιτούτο επισημαίνει πως οι γερμανικές εταιρείες συνεχίζουν να μεταθέτουν τις επενδύσεις τους λόγω της αβεβαιότητας για την κρίση χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό το Ινστιτούτο αναμένει ότι η ανάπτυξη στη Γερμανία θα είναι στο τέταρτο τρίμηνο 2012 ακόμη πιο αδύναμη από ότι ήταν στο τρίτο, ενώ όπως σημειώνουν θα μπορούσε ενδεχομένως να διολισθήσει ακόμη και σε αρνητικό έδαφος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»
- Λέκκας για σεισμούς στην Ήπειρο: Θα γίνονται για αρκετές ημέρες ακόμα
- Χειροπέδες σε ζευγάρι ληστών που «χτυπούσε» καταστήματα
- The Ellinikon: Ένας τόπος για όλους
- Θρυλικό επίτευγμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς: Έπιασε τον Ρόμπερτ Πάρις στην 1η θέση με τα περισσότερα ματς στο ΝΒΑ!
- Κάθειρξη 10 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης


