Διαλύθηκε η Βουλή της Ιαπωνίας, προς εκλογές στις 16 Δεκεμβρίου
Τον δρόμο για εκλογές στην Ιαπωνία άνοιξε η συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να περάσουν ορισμένα επείγοντα νομοθετικά μέτρα και να διαλυθεί η Βουλή, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε κάλπες πιθανότατα στις 16 Δεκεμβρίου. Όπως διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό, πιθανότερο θεωρείται η Ιαπωνία να οδηγηθεί σε σχηματισμό αδύναμης κυβέρνησης συνασπισμού υπό το κόμμα της τωρινής αντιπολίτευσης.
Τον δρόμο για εκλογές στην Ιαπωνία άνοιξε η συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να περάσουν ορισμένα επείγοντα νομοθετικά μέτρα και να διαλυθεί η Βουλή, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε κάλπες πιθανότατα στις 16 Δεκεμβρίου.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διάλυση της Βουλής. Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος συμφώνησε νωρίτερα με την αντιπολίτευση των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να περάσει νομοσχέδιο για την αναχρηματοδότηση του ιαπωνικού χρέους αλλά και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα,
Όπως διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό, πιθανότερο θεωρείται η Ιαπωνία να οδηγηθεί σε σχηματισμό κυβέρνησης αδύναμης συνασπισμού υπό το κόμμα της τωρινής αντιπολίτευσης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ελλάδα – Γερμανία: Βαθιά ελλειμματικό παραμένει το διμερές εμπόριο
- Ρεκόρ με καύσωνες για την Ελλάδα μέχρι το 2100
- Γούλβς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-4: Έριξε τεσσάρα και έπιασε πεντάδα
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]
- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της έντασης για να κρύψει τη δυσωδία του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υποχώρησε ο S&P 500, οι επενδυτές πατούν φρένο με το βλέμμα στη Fed


