Διαλύθηκε η Βουλή της Ιαπωνίας, προς εκλογές στις 16 Δεκεμβρίου
Τον δρόμο για εκλογές στην Ιαπωνία άνοιξε η συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να περάσουν ορισμένα επείγοντα νομοθετικά μέτρα και να διαλυθεί η Βουλή, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε κάλπες πιθανότατα στις 16 Δεκεμβρίου. Όπως διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό, πιθανότερο θεωρείται η Ιαπωνία να οδηγηθεί σε σχηματισμό αδύναμης κυβέρνησης συνασπισμού υπό το κόμμα της τωρινής αντιπολίτευσης.
Τον δρόμο για εκλογές στην Ιαπωνία άνοιξε η συμφωνία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να περάσουν ορισμένα επείγοντα νομοθετικά μέτρα και να διαλυθεί η Βουλή, ώστε η χώρα να προχωρήσει σε κάλπες πιθανότατα στις 16 Δεκεμβρίου.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διάλυση της Βουλής. Η κυβέρνηση του Δημοκρατικού Κόμματος συμφώνησε νωρίτερα με την αντιπολίτευση των Φιλελεύθερων Δημοκρατών να περάσει νομοσχέδιο για την αναχρηματοδότηση του ιαπωνικού χρέους αλλά και αλλαγές στο εκλογικό σύστημα,
Όπως διαμορφώνεται σήμερα το σκηνικό, πιθανότερο θεωρείται η Ιαπωνία να οδηγηθεί σε σχηματισμό κυβέρνησης αδύναμης συνασπισμού υπό το κόμμα της τωρινής αντιπολίτευσης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες σε ρωσικές επιθέσεις πριν από την πασχαλινή ανακωχή
- Θεσσαλονίκη: Ανησυχία από την εμφάνιση αρκούδας σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου
- Τραμπ: Τα Στενά του Ορμούζ θα ανοίξουν «σύντομα» με ή χωρίς το Ιράν
- Η Κολομβία ανταποδίδει τους τελωνειακούς δασμούς 100% στον Ισημερινό
- Βαθμολογία Euroleague: Νίκησαν Ζαλγκίρις, Ερυθρός Αστέρας, έχασε έδαφος ο Παναθηναϊκός
- Euroleague: Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής – Ολα τα δεδομένα για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό