Υπερπτήση τουρκικού αεροσκάφους στη Λέσβο
Πάνω από τη Λέσβο πέταξε το πρωί της Τετάρτης τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών. Είναι η τρίτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη υπερίπτανται ελληνικού εδάφους. Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Πάνω από τη Λέσβο πέταξε το πρωί της Τετάρτης τουρκικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-38, χωρίς να έχει υποβάλει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών.
Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το τουρκικό αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στις 9:52 το πρωί, πέταξε πάνω από το νοτιοανατολικό άκρο της Λέσβου, σε ύψος 15.000 ποδιών, από τις 9:54 έως τις 9:56 και εξήλθε του FIR Αθηνών στις 9:58.
Είναι η τρίτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη υπερίπτανται ελληνικού εδάφους.
Στις 9 Ιανουαρίου τουρκικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από τη Ρω, σε ύψος μόλις 200 ποδιών και στις 15 Φεβρουαρίου δύο τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από το Αγαθονήσι, σε ύψος 3.700 ποδιών.
Όλα τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιχείρηση Santa Tracker – Πώς ο αμερικανικός στρατός παρακολουθεί τον Άη-Βασίλη
- Η Κίνα καταπολεμά την υπογεννητικότητα με βρεφονηπιακή φροντίδα και φόρο στα προφυλακτικά
- Λίβερπουλ – Λιντς 0-0: Το 2026 μπήκε… στραβά για τους «κόκκινους»
- Unboxing όπως εθισμός: Η οικονομία της ντοπαμίνης στην υπηρεσία του κέρδους
- Θρίλερ: Τάνκερ που έπλεε από το Ιράν στην Βενεζουέλα και κυνηγούν οι ΗΠΑ γράφτηκε σε ρωσικό νηολόγιο
- Η νέα «γκρίζα ζώνη» του αμερικανικού μπάσκετ



