Απώλειες στο Χρηματιστήριο εν μέσω ρευστοποιήσεων στις τράπεζες
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 760 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Αρνητικό κλίμα επικρατεί στο Χρηματιστήριο την Τρίτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 760 μονάδων, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.
Στις 14:35 ο γενικός δείκτης σημείωνε πτώση 1,02% στις 764,99 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 57,8 εκατ. ευρώ περίπου. Το εύρος διακύμανσης της αγοράς είναι οι 758,03 – 779,28 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε απώλειες 2,05% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρούσε κατά 1,59%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών ήταν χαμηλότερα κατά 8,30%.
Ανοδικά κινούνταν 40 μετοχές, 56 πτωτικά και 24 παρέμεναν σταθερές.
Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,56%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,43% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,81%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,23% και στην Ιταλία 0,09%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία στο Βόλος – ΑΕΚ
- Βαλένθια-Οσασούνα 1-0: Βήμα παραμονής οι «νυχτερίδες» με… όπλο την έδρα τους
- Ο προσωρινός ηγέτης του Ιράν απειλεί τον Νετανιάχου: «Εξολοθρεύτηκε»
- Βόλος – ΑΕΚ 2-2: Ο Ρέλβας κράτησε «όρθια» την «Ένωση» στο 90+8′
- LIVE: Παναθηναϊκός – Άρης
- Άρης: Η πρώτη 11άδα του Μιχάλη Γρηγορίου στους «κιτρινόμαυρους»