ΣΠΕΦ: Η έκτακτη εισφορά οφείλει να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις
Επιστολή προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ, Ε. Λιβιεράτο, που κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου και γ.γ.Κ. Μαθιουδάκη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά ( ΣΠΕΦ), με την οποία ζητάει η έκτακτη εισφορά να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις.
Επιστολή προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ, Ε. Λιβιεράτο, που κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Α. Παπαγεωργίου και γ.γ.Κ. Μαθιουδάκη, απέστειλε ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά ( ΣΠΕΦ), με την οποία ζητάει η έκτακτη εισφορά να εκπίπτει από τον τζίρο στις φορολογικές δηλώσεις.
«Σε συνέχεια της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα Φ/Β όπως ψηφίστηκε χθες από την Βουλή» αναγράφεται χαρακτηριστικά στην επιστολή «σε ισοπεδωτικά υψηλά και οριζόντια ποσοστά, σας καλούμε, σε συνέχεια της Υπουργικής Απόφασης που θα ακολουθήσει για την εφαρμογή της όπως τουλάχιστον προβλέπεται στο δημοσιευθέν πριν την ψήφιση σ/ν, όπως η εισφορά αυτή αφαιρείται από τον τζίρο των εταιρειών που δηλώνεται στις φορολογικές δηλώσεις τους ώστε να προκύψουν εν συνεχεία τα λογιστικά προ φόρων κέρδη τους προς φορολόγηση.
Έτσι θα αποφευχθεί η δυσβάστακτη επιπλέον φορολόγηση εισοδήματος που οι παραγωγοί ουδέποτε έλαβαν αφού η εισφορά υπέρ ΛΑΓΗΕ τους το περιέκοψε.
Διαφορετικά τα εμφανιζόμενα στις δηλώσεις ως κέρδη προ φόρων ουδόλως στην πραγματικότητα θα υπάρχουν αφού η εισφορά όχι μόνο τα εξανεμίζει στην πηγή αλλά τα μετατρέπει σε πραγματικές ζημίες.»
in.gr
- ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης «ανοίγεται» στα αριστερά του, ο Δούκας «δεν κάνει πίσω» και ο Γερουλάνος (ξανά) μιλά για τη «βελόνα»
- Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών στις Αχαρνές – Καπνοί και αλυσιδωτές εκρήξεις
- Αυτοδύναμη είναι σήμερα μόνο η ανάγκη πολιτικής αλλαγής
- Τα «παιδικά» που μας μεγάλωσαν ήταν του Ρότζερ Άλερς: Πέθανε ο συν-σκηνοθέτης του «Βασιλιά των Λιονταριών»
- ΑΕΚ: Καρέ τερμάτων μετά από 25χρόνια – Ο Γιόβιτς έγραψε ιστορία κόντρα στον Παναθηναϊκό (pics, vids)
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι ημερομηνίες για τις πληρωμές


