
Κατασχέσεις μισθών και συντάξεων για κάθε είδους χρέη προς το Δημόσιο
Με κάθε τρόπο σκοπεύει να εισπράττει τα ποσά των οφειλών το Δημόσιο και σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις εντολές που έχουν λάβει οι ΔΟΥ, θα παρακρατείται το 25% των αποδοχών για οφειλές άνω των 300 ευρώ, που αφορούν κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.
Με κάθε τρόπο σκοπεύει να εισπράττει τα ποσά των οφειλών το Δημόσιο και σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν οι κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από το νόμο και τις εντολές που έχουν λάβει οι ΔΟΥ, θα παρακρατείται το 25% των αποδοχών για οφειλές άνω των 300 ευρώ, που αφορούν κάθε είδους φόρο, τέλη, εισφορές, ακόμη και κλήσεις της Τροχαίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, δεν επιτρέπεται η επιβολή κατάσχεσης επί μισθών ή συντάξεων ή άλλου βοηθήματος, εφόσον το ποσό αυτό μετά την αφαίρεση των υποχρεωτικών εισφορών είναι μέχρι 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Αν ο μισθός υπερβαίενι τα 1.000 ευρώ, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό αυτών και επιτρέπεται η κατάσχεση του 25% αυτών, αρκεί το ποσό που απομένει στο φορολογούμενο να μην είναι κάτω από 1.000 ευρώ.
Πέραν των κατασχέσεων αποδοχών, η εφορία προχωρά και σε άνοιγμα τραπεζικών καταθετικών λογαριασμών, από όπου θα κατάσχονται ποσά από φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούλα και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν την Πέμπτη – Στην ατζέντα η καταπολέμηση του εγκλήματος και οι σπάνιες γαίες
- Met Gala: Πως ο γερασμένος Bad Bunny πυρπόλησε το event των Μπέζος – «Ωδή στη θνητότητα»
- Τον έψαχνε 2 χρόνια – Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη
- Euroleague: Το 7ο Final Four του Μπαρτζώκα – Πρώτη φορά με 3-0
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν έφτιαξε μηχανισμό για τη διαχείριση του διάπλου – Κανείς δεν περνάει χωρίς άδεια
- Μονακό – Ολυμπιακός 82-105: Ραντεβού στην Αθήνα

