Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Madonna και Angelina τιμούν το θάρρος της 14χρονης Malala

Madonna και Angelina τιμούν το θάρρος της 14χρονης Malala

Όλο και περισσότεροι celebrities ενώνουν την φωνή τους με αυτήν της Malala δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη απήχηση στην θαρραλέα πράξη της 14χρονης που τα έβαλε με τους Ταλιμπάν.

Λουκία Λυκίδη

Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή στο γεμάτο σπίτι των Jolie -Pit. Η Angelina επέλεξε να μιλήσει στα παιδιά της για την θαραλλέα πράξη της 14χρονης Malala που λίγες μέρες πριν πυροβολήθηκε από τους Ταλιμπάν ώστε να πάψει να μιλά για το δικαίωμα των κοριτσιών να πηγαίνουν στο σχολείο. «Ήταν πολύ δύσκολο να καταλάβουν πως κάποιοι άνθρωποι μπορούν να πυροβολήσουν ένα μικρό κορίτσι επειδή διεκδικεί το δικαίωμα του να πάει στο σχολείο» δήλωσε η Angelina. H αντίδραση του οχτάχρονου Pax ήταν να προτείνει να φτιάξουν ένα άγαλμα στην Malala ενώ στο μυαλό της 6χρονης Shiloh δημιουργήθηκαν διάφορες απορίες όπως: είχε το κορίτσι κατοικίδιο; Ποιός θα το φροντίζει; Θα κλαίνε τώρα οι γονείς της; Λίγες μέρες πριν η βασίλισσα της ποπ Madonna αποκάλυψε επί σκηνής ένα τατού με το όνομα της Malala σαν ένδειξη συμπαράστασης στο 14χρονο κορίτσι.
H νεαρή παλαιστίνια συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Queen Elizabeth στο Μπέρμπινχαμ στο οποίο έχει ανοιχτεί ένας λογαριασμός για βοήθεια και ενίσχυση της ίδιας και της οικογένειας της. Επιπλέον δύο γυναικείες οργανώσεις -Amina and Women 2gether- οργάνωσαν χθες ολονυκτία σε πλατεία του Μπέρμινχαμ σε ένδειξη συμπαράστασης στην Malala. «Είπε ότι όλες μας θα θέλαμε να πούμε αλλά φοβόμαστε» δήλωσαν γυναίκες που παρευρέθηκαν.
Η κατάσταση του κοριτσιού παραμένη σταθερή ενώ αντιδρά καλά στην αγωγή της μετά τον σοβαρό τραυματισμό της στο λαιμό και στο κεφάλι και την δύσκολη επέμβαση που ακολούθησε στην οποία οι γιατροί αφαίρεσαν σφαίρα από το κρανίο της. Η Malala δέχτηκε τους πυροβολισμούς στις 9 Οκτωβρίου καθώς επέστρεφε στο σπίτι της με το σχολικό της. Το τελευταίο διάστημα είχε γίνει σύμβολο του δικαιώματος των κοριτσιών στην εκπαίδευση, πράγμα το οποίο επαναλάμβανε συνεχώς μέσα από το blog της.
Η εικόνα ενός μικρού κοριστσιού να τα βάζει με ένα ολόκληρο βίαιο και αναχρονιστικό καθεστώς μας συγκλονίζει αλλά και μας εμπνέει. Πράγματι είμαστε όλοι η Malala.

woman.in.gr

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024