Μόνο σε επαγγελματικούς χώρους βεβαιώθηκε μειωμένο χαράτσι λέει το ΥΠΟΙΚ
Σε επαγγελματικούς χώρους ανήκουν όλες οι παροχές στις οποίες βεβαιώθηκε το ΕΕΤΗΔΕ και εμπίπτουν στη μείωση, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σ.Σακοράφα σχετικής «με σκανδαλώδεις μειώσεις για τους έχοντες και κατέχοντες» του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών. Από τα αρχεία δεν προκύπτουν τα στοιχεία των κυρίων και επικαρπωτών που αντιστοιχούν σε αυτές τις παροχές, σημειώνει ακόμη το ΥΠΟΙΚ.
Σε επαγγελματικούς χώρους ανήκουν όλες οι παροχές στις οποίες βεβαιώθηκε το ΕΕΤΗΔΕ και εμπίπτουν στη μείωση, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα σχετικής «με σκανδαλώδεις μειώσεις για τους έχοντες και κατέχοντες» του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών.
Όπως αναφέρει ο υφυπουργός, για το έτος 2012, από σύνολο 6,43 εκατομμυρίων παροχών για τις οποίες βεβαιώθηκε ΕΕΤΗΔΕ, εμπίπτουν στη μείωση περίπου 10.300 παροχές που ανήκουν όλες σε επαγγελματικούς χώρους.
Το ποσό που αντιστοιχεί σε αυτές ήταν περίπου 166 εκατομμύρια ευρώ και μετά τη μείωση καλούνται να πληρώσουν 106 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει πάντως ότι από τα αρχεία που τηρούνται στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για το ΕΕΤΗΔΕ δεν προκύπτουν τα στοιχεία των κυρίων και επικαρπωτών που αντιστοιχούν σε αυτές τις παροχές.
Σημειώνεται ότι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να ενημερωθεί ποιες επιχειρήσεις και ποια νοικοκυριά απολαμβάνουν σκανδαλώδους μείωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Στοπ στα φορτηγά
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 6-1: Αποτέλεσμα που εξυπηρετεί και τον Ολυμπιακό
- Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την Ελλάδα
- Μυθική εμφάνιση από τον Τζολάκη – Δείτε πως «κατέβασε ρολά» κόντρα στην Λεβερκούζεν (vid)
- Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]

