Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σικάγο» στο Παλλάς με Κ.Μαρκουλάκη, Σμ.Καρύδη, Μαρινέλλα

«Σικάγο» στο Παλλάς με Κ.Μαρκουλάκη, Σμ.Καρύδη, Μαρινέλλα

Το γνωστό μιούζικαλ «Σικάγο» του Μπομπ Φος παρουσιάζεται από τις 27 Οκτωβρίου στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, ενώ στον ρόλο της Μάμα Μόρτον βλέπουμε την Μαρινέλλα.

Το γνωστό μιούζικαλ «Σικάγο» του Μπομπ Φος παρουσιάζεται από τις 27 Οκτωβρίου στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν οι Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, ενώ στον ρόλο της Μάμα Μόρτον βλέπουμε την Μαρινέλλα.

«Πάντα ήθελα να ανεβάσω το Σικάγο τώρα όμως είναι οι ιδανικές συνθήκες. Είναι ένα έργο που παραμένει επίκαιρο. Δεν γράφτηκε για την εποχή του. Γράφτηκε για να μιλήσει «παραβολικά» για το σήμερα» δήλωσε ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης παράστασης, Σταμάτης Φασουλής.

Ο σκηνοθέτης δήλωσε ότι επισκέφθηκε πρόσφατα το Λονδίνο για να μελετήσει την παράσταση εκεί, αφού μέσα στα δικαιώματα υπάρχουν ρήτρες αντιγραφής και οποιαδήποτε ομοιότητα θα κόστιζε ακριβά.

«Ανεβάζουμε το έργο ακριβώς όπως το έγραψε ο Μπομπ Φος. Φλερτάρει με την επιθεώρηση του τριάντα αλλά και με τον Μπρέχτ. Είναι ένα θέαμα γεμάτο σαρκασμό» εξήγησε ο σκηνοθέτης.

Η Μαρινέλλα είπε ότι ήταν εκείνη που πρότεινε τον εαυτό της στον Σταμάτη Φασουλή γι’ αυτόν το ρόλο.

«Μπήκα από το παράθυρο σε αυτή τη δουλειά. Ρώτησα η ίδια τον Φασουλή ποια σκέφτεται για το ρόλο της Μάμα Μόρτον και αυτοπροτάθηκα. Μου λέει, το λες σοβαρά; Μην το πάρεις πίσω όμως…» είπε η Μαρινέλλα.

«Κανονικά έπρεπε να ανεβάζαμε το «Σικάγο γίναμε» είπε χαριτολογώντας και σχολιάζοντας την εποχή ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Στο πολύπαθο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα είναι σημαντικό που υπάρχει ένας χώρος που μπορούν να γίνουν μεγάλες παραγωγές. Το Σικάγο μιλάει για κάτι πολύ σημερινό που είναι ακόμη παρόν. Έχει να κάνει με τη διασημότητα και την ανάγκη όλων να γίνουν διάσημοι» εξηγεί ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το γνωστό ρόλο του Μπίλυ Φλύν.

«Το Σικάγο δεν είναι ένα τυχαίο μιούζικαλ. Έχει την υπογραφή του Φος και για εμένα υπήρξε μεγάλο σημείο αναφοράς, αφού σε ηλικία 11 χρονών είχα δει την περίφημη αυτοβιογραφική ταινία All that Jazz. Έχει να κάνει με αυτό που είμαι εγώ σήμερα και τον τρόπο που σκέφτομαι» σχολίασε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

«Είχα τον κρυφό όνειρο να παίξω σε ένα μιούζικαλ και είμαι με τους καλύτερους. Πάντα ήθελα να δουλέψω με τον Σταμάτη Φασουλή» τόνισε η Σμαράγδα Καρύδη που θα παίξει τον ρόλο της Ρόξυ Χάρτ.

«Η πρόταση ήταν δώρο, πάντα ήθελα να παίξω την Βέλμα Κέλυ. Είμαστε οικογένεια εδώ» πρόσθεσε η Τάνια Τρύπη.

Το Σικάγο είναι μία αυθεντική τζαζ ιστορία που εκτυλίσσεται την εποχή της ποτοαπαγόρευσης και συνδυάζει τον έρωτα, την κωμωδία, το δράμα, σατιρίζοντας τη δικαιοσύνη και τον κρατικό φαρισαϊσμό.

Φόνοι, βία και διαφθορά, εκρηκτικά χορευτικά και δυνατά τραγούδια ξεσηκώνουν και συναρπάζουν τους θεατές.

Το αρχικό πρωτότυπο (μη μουσικό) θεατρικό έργο γράφτηκε το 1926 από τη δημοσιογράφο της Chicago Tribune, Μορίν Γουότκινς και βασιζόταν σε δύο πραγματικές υποθέσεις δολοφονιών του 1924. Το 1942 μεταφέρθηκε σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με τον τίτλο «Roxie Hart» με την Τζίντζερ Ρότζερς.

Το μιούζικαλ Chicago, μεταφορά του βιβλίου των Φρεντ Εμπ και Μπομπ Φος, ανέβηκε για πρώτη φορά στις 3 Ιουνίου του 1975 στο 46th Street Theatre στο Broadway και έχει συμπληρώσει 936 παραστάσεις.

«Το βρίσκω εξαιρετικά διεισδυτικό, εξαιρετικά αληθινό. Ντρέπομαι σαν Ευρωπαίος που γράφτηκε από Αμερικανούς το πιο διεισδυτικό έργο για την κοινωνία του θεάματος» σχολίασε ο Μιχάλης Ρέππας που έχει γράψει τους στίχους των τραγουδιών.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από τα 15 (φοιτητικό) και φτάνουν τα 50 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024