Υψηλά κέρδη σημείωσε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στις μετοχές εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 3,28% στις 824,86 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 56,7 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 3,30% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε κατά 1,10%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών έκλεισε υψηλότερα κατά 2,36%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 89 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 40 σε αρνητικό, ενώ 24 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ ανοδικά κινείται η Γουόλ Στριτ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,19%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,08% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,02%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε πτώση 0,23% και στην Ιταλία πτώση 0,05%.

Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,42%, ο Nasdaq κατά 0,28% και ο Standard & Poor’s 500 σημείωνε κέρδη 0,24%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ