Μόνο η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, λέει ο Σόιμπλε
Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πλην της Ελλάδας, είπε ο Β.Σόιμπλε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Βερολίνου, την στιγμή που η τρόικα τρενάρει τις διαπραγματεύσεις και ο Α.Σαμαράς ζητά από τους εταίρους πολιτική απόφαση για να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση. Καμπανάκι χτυπά στην Ελλάδα και η επισήμανσή του ότι «περισσότερος χρόνος» για προσαρμογή θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Όλες οι χώρες της ευρωζώνης που έχουν πληγεί από την κρίση χρέους έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο θέμα των μεταρρυθμίσεων πλην της Ελλάδας, είπε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β.Σόιμπλε, δείχνοντας για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπο του Βερολίνου, την στιγμή που η τρόικα τρενάρει τις διαπραγματεύσεις και ο Α.Σαμαράς ζητά από τους εταίρους πολιτική απόφαση για να ξεμπλοκάρει η επόμενη δόση.
Καμπανάκι στην Ελλάδα χτυπά και η επισήμανσή του ότι «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους θα δοθεί μόνο στις χώρες που εφαρμόζουν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
«Όλες οι χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα (προσαρμογής), εκτός της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση … έχουν σημειώσει εξαιρετική πρόοδο», ανέφερε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέδριο, όπως αναφέρει το Reuters.
Σε ό,τι αφορά την Ιταλία και Ισπανία ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι: «αν και δεν έχουν υπαχθεί σε κάποιο πρόγραμμα (δημοσιονομικής προσαρμογής), αυτό που έχουν επιτύχει η Ισπανία και η Ιταλία είναι σπουδαίο».
Πρόσθεσε δε ότι στις χώρες που εφαρμόζουν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα τους δοθεί «περισσότερος χρόνος» για να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
