Νωρίς στις κάλπες με… σοκολάτα καλεί τους «Τσαβίστας» ο πρόεδρος της Βενεζουέλας
Δυναμική παρουσία από τα ξημερώματα της Κυριακής ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο Ούγκο Τσάβες στα εκλογικά τμήματα, καλώντας τους σε εγερτήριο με «σάλπιγγες, καλό καφέ και σοκολάτα» για να υποστηρίξουν την εκλογική διαδικασία και να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους. Τα δύο στρατόπεδα που διεκδικούν την προεδρία της Βενεζουέλας, ο Τσάβες και απέναντί του ο 40χρονος Ενρίκε Καπρίλες, ετοιμάζονται για τις τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις τους πριν στηθούν οι κάλπες το Σαββατοκύριακο.
Δυναμική παρουσία από τα ξημερώματα της Κυριακής ζήτησε από τους υποστηρικτές του ο Ούγκο Τσάβες στα εκλογικά τμήματα, καλώντας τους σε εγερτήριο με «σάλπιγγες, καλό καφέ και σοκολάτα» για να υποστηρίξουν την εκλογική διαδικασία και να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους.
Τα δύο στρατόπεδα που διεκδικούν την προεδρία της Βενεζουέλας, ο Τσάβες και απέναντί του ο 40χρονος Ενρίκε Καπρίλες, ετοιμάζονται για τις τελευταίες μεγάλες συγκεντρώσεις τους πριν στηθούν οι κάλπες το Σαββατοκύριακο.
Μιλώντας στη Γιαρτιάγκουα σε «Τσαβίστας», εθελοντές υποστηρικτές της εκστρατείας του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τους κάλεσε να ξεσηκώσουν το πρωί της Κυριακής τους γείτονές τους με τις σάλπιγγες στρατιωτικού τύπου, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες εκλογές.
«Θα πρέπει να είναι εκεί ( στα εκλογικά κέντρα) στις 3 το πρωί. Πάρτε ωραίο καφέ, καλή σοκολάτα και πρωινό νωρίς. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά στην υποδομή. Να έχουμε νερό, και τρόφιμα για τους στρατιώτες και μεταφορά στα εκλγοικά κέντρα» είπε ο Τσάβες.
«Ποιο είναι το διακύβευμα; Είναι πάρα πολύ σημαντικό, τα επόμενα 100 χρόνια της πατρίδας μας» είπε ο Τσάβες.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, αλλά ο Καπρίλες εμφανίζει ανοδική τάση.
Ο Τσάβες έχει εντείνει την εκστρατεία του τις τελευταίες ημέρες, αν και ακόμη εξακολουθεί να αναρρώνει από τρεις εγχειρήσεις για καρκίνο και τις θεραπείες που ακολούθησαν από τον Ιούνιο του 2011.
Αν κερδίσει, θα «παρατείνει» το μεγάλο ερώτημα σχετικά με την υγεία του, καθώς και την έλλειψη συγκεκριμένου διαδόχου στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αν υπερισχύσει ο Καπρίλες, θα είναι νεότερος ηγέτης της Βενεζουέλας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανία: 4 νεκροί εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ
- Σουδάν: Παιδί 3 ετών νεκρό και 13 τραυματίες σε πυρκαγιά που σάρωσε καταυλισμό εκτοπισμένων
- Η Βενεζουέλα απωθεί αντάρτες προς την Κολομβία, λέει ο κολομβιανός υπουργός Αμυνας
- Κακοκαιρία: Υπερχείλισε ρέμα στο Πικέρμι – Καθίζηση στο Πολύγωνο – Διακοπές κυκλοφορίας
- Πέθανε στα 92 του ο ολλανδός συγγραφέας Σέις Νόοτεμποομ
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Μισό βήμα μπρος
