Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην κοινωνία θα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνεδριάσεων της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που άρχισαν την Τρίτη και θα διαρκέσουν ως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στη Μονή Πετράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά συνεδρίαση της Τρίτης ακούστηκαν φωνές να εκδηλώσει πιο ενεργά και έντονα τη συμπαράστασή της η Εκκλησία στο δοκιμαζόμενο λαό, ενώ υπήρξαν ιεράρχες που υποστήριξαν ότι η Εκκλησία πρέπει να αντιταχθεί στα επώδυνα μέτρα, συμπαριστάμενη ενεργά στο λαό.

Στις εισηγήσεις τους ιεράρχες παρουσίασαν πολλές πτυχές των επιπτώσεων της κρίσης, μεταξύ των οποίων το ζήτημα των αυτοκτονιών, ή τα προβλήματα και τον οικονομικό μαρασμό ολόκληρων περιφερειών της χώρας μας. Πολλοί εξέφρασαν επίσης την αγωνία τους, για την αλλοίωση των παραδόσεών μας.

Κατά τις συνεδριάσεις, τους ιεράρχες θα απασχολήσει και το ζήτημα της αξιοποίησης
της Εκκλησιαστικής Περιουσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ