Φυλάκιση 10 ετών στον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκη για χρέη προς το Δημόσιο
Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επέβαλε το Β’ αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκη, πρόεδρο της ομώνυμης βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επέβαλε το Β’ αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο στον επιχειρηματία Γιώργο Πετζετάκη, πρόεδρο της ομώνυμης βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για χρέη προς το Δημόσιο συνολικού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.
Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία χωρίς αναστολή, «δείχνοντάς» του το δρόμο της φυλακής. Έτσι πλέον ο καταδικασθείς είναι καταζητούμενος από την αστυνομία προκειμένου να εκτελεσθεί η ποινή του.
Ο ίδιος ήταν απών από το δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, ο οποίος δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης.
Στο δικαστήριο η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και ισχυρίστηκε ότι είναι κοντά σε συμφωνία για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρεία.
Ο κ. Πετζετάκης είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη φορολογική αστυνομία.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- The Expla-in Project: Γιατί είναι σε συναγερμό η Κύπρος;
- Premier League: Κόκκινη κάρτα στο VAR για κόρνερ, προβληματισμός για την «αδιαφορία» των διαιτητών
- Ρούτε: Το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στο Ιράν
- Ο Μακρόν αυξάνει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Γαλλίας – Προσφέρεται να το μοιραστεί με τους Ευρωπαίους εταίρους
- Βραβεία Σεζάρ και θεωρίες περί σωσία: Τελικά πήγε ή όχι ο Τζιμ Κάρεϊ στην τελετή;
- Κολωνός: Έλαβε προθεσμία ο 38χρονος που κατηγορείται για το θάνατο της συντρόφου του


