Σε μία εβδομάδα θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, λέει η Κομισιόν
Την αποχώρηση των επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων. Οι επικεφαλής του κλιμακίου θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα, είπε.
Την αποχώρηση των επικεφαλής της τρόικας από την Αθήνα επιβεβαίωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, σημειώνοντας ότι η αποχώρηση δεν αποτελεί ένδειξη εμπλοκής των διαπραγματεύσεων.
Ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι στην Αθήνα θα παραμείνουν οι εμπειρογνώμονες (τα τεχνικά κλιμάκια) της τρόικας, προσθέτοντας ότι η «φυσική παρουσία» των αξιωματούχων δεν είναι αναγκαία για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η αποχώρηση της τρόικας «αποφασίστηκε από καιρό. Δεν αποτελεί ένδειξη προβλήματος. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και οι συζητήσεις προχωρούν. Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουν σε άμεσο αποτέλεσμα».
Κάνοντας λόγο για «δραματοποίηση» του γεγονότος από τα ΜΜΕ, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ επισήμανε ότι κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι συζητήσεις ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, υπήρξαν εντατικές και παραγωγικές, σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και αναμένεται να συνεχιστούν σύντομα στην Αθήνα.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του δεύτερου προγράμματος προσαρμογής, η τρόικα έχει επισκεφθεί την Αθήνα τρεις φορές.
Ερωτηθείς πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η έκθεση αξιολόγησής της τρόικας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Ωστόσο, παρέπεμψε στη δήλωση του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με την οποία τα συμπεράσματα της αξιολόγησης αναμένονται τον Οκτώβριο.
Τέλος, ο Σάιμον Ο΄Κόνορ ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι της τρόικας θα επιστρέψουν στην Αθήνα σε μία εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παναθηναϊκός: Η εντεκάδα για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ
- ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη της χώρας μας στην Κύπρο
- Πηγές αναφέρουν ότι η CIA προετοιμάζεται να εξοπλίσει τις κουρδικές δυνάμεις για να πυροδοτήσει εξέγερση στο Ιράν
- Πιερρακάκης: Η εποχή της γεωπολιτικής αθωότητας έχει τελειώσει – Η ευρωπαϊκή κυριαρχία, προϋπόθεση για την οικονομική επιβίωση
- Παναθηναϊκός: Προπονήθηκε ο Λεσόρ και φορτσάρει για την επιστροφή του
- #SendBarron: Ιστοσελίδα καλεί τον Μπάρον Τραμπ σε επιστράτευση – Το Βιετνάμ, οι αναβολές και η άκανθα πτέρνας

