Αύξηση μισθών στην Γερμανία ως μέτρο κατά της κρίσης, ζητά ο αρμόδιος Επίτροπος
Να αυξηθούν οι μισθοί στη Γερμανία προκειμένου να λυθεί η κρίση στην Ευρώπη, ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Απασχόλησης Λάζλο Άντορ. «Οι μισθοί στη Γερμανία θα πρέπει να ακολουθούν την εξέλιξη της παραγωγικότητας», υποστηρίζει, εξηγώντας ότι «κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε τεράστια συγκράτηση μισθών στη Γερμανία, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα, όμως αυτό είχε συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Να αυξηθούν οι μισθοί στη Γερμανία προκειμένου να λυθεί η κρίση στην Ευρώπη, ζητά ο Ευρωπαίος Επίτροπος Λάζλο Άντορ, που είναι υπεύθυνος για τους τομείς της Απασχόλησης και των Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Παρασκευής της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).
«Οι μισθοί στη Γερμανία θα πρέπει να ακολουθούν την εξέλιξη της παραγωγικότητας», υποστηρίζει ο Άντορ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η εφημερίδα.
«Κατά την τελευταία δεκαετία υπήρξε τεράστια συγκράτηση μισθών στη Γερμανία ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστική η χώρα, όμως αυτό είχε συνέπειες για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξήγησε ο Επίτροπος.
Οι μισθοί των Γερμανών εργαζομένων παρέμειναν παγωμένοι κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όμως τους τελευταίους μήνες τα συνδικάτα πιέζουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της.
Τον περασμένο Μάιο μάλιστα οι μεταλλωρύχοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν σημαντική αύξηση των αποδοχών τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Βίντεο από Ισραήλ: Επίθεση Χεζμπολάχ με ρουκέτες – Αναχαιτίσεις από την αεράμυνα
- Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή που ο 48χρονος απειλεί τους αστυνομικούς με χειροβομβίδα στη ΓΑΔΑ – Τι λέει η σύζυγός του
- Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Σοσιεδάδ 3-2: «Τρελό» ματς στο «Metropolitano» με νικητές τους «ροχιμπλάνκος»
- LIVE: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι
- LIVE: Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα
- Η Έντι Φάλκο δεν ήταν ούτε σύζυγος, ούτε μητέρα όταν πρωταγωνίστησε στο «The Sopranos» – Ε, και;
