Σύσκεψη πρυτάνεων με νομικούς για την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ
Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων είχε την Τρίτη το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Συνάντηση με τους νομικούς εκπροσώπους των διοικήσεων των πανεπιστημίων είχε την Τρίτη το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, με κύριο θέμα την εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια.
Συζητήθηκαν θέματα αντισυνταγματικότητας που εγείρονται, καθώς πολλοί από τους πανεπιστημιακούς υποστηρίζουν ότι τα θέματα αυτά δεν λύθηκαν με τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι. Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία σύνοδό τους οι πρυτάνεις αποφάσισαν γι’ αυτό ακριβώς το θέμα να προσφύγουν εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Πάντως, η προκήρυξη των εκλογών για τα νέα συμβούλια διοίκησης των ΑΕΙ δεν έχει γίνει από τα πρυτανικά συμβούλια, με εξαίρεση το πανεπιστήμιο Κρήτης που προκήρυξε τις εκλογές για τις 17 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα πανεπιστήμια επικαλούνται τη μη έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων για τις λεπτομέρειες στην εφαρμογή του νόμου.
Το υπουργείο Παιδείας, όμως, διαμηνύει σαφώς στους πρυτάνεις ότι πρέπει να προκηρύξουν τις εκλογές και ότι οι υπουργικές αποφάσεις θα σταλούν.
Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο τις επόμενες ημέρες προτίθεται να στείλει τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που θα αφορούν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη διαδικασία της ηλεκτρονικής και επιστολικής ψήφου που όμως θα χρησιμοποιηθεί μόνο εάν η πρώτη εκλογή κηρυχθεί άγονη.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσοι πρυτάνεις δεν εφαρμόσουν τον νόμο, θα διωχθούν για παράβαση καθήκοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
- Μαζική ανάκαμψη στη Wall Street μετά την κατάρρευση
- Το ευρώ ανεβαίνει, όμως η ισχύς του… παραμένει ζητούμενο

