Δεκάδες συλλήψεις στη Λιβύη για την αιματηρή επίθεση στο αμερικανικό προξενείο
Περίπου 50 άτομα που θεωρείται ότι σχετίζονται με την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στο Βεγγάζη -η οποία, με αφορμή την επίμαχη ταινία για τον Μωάμεθ, είχε καταλήξει στο θάνατο του Αμερικανού πρέσβη- συνέλαβαν οι λιβυκές αρχές. Σύμφωνα με τον Λίβυο πρόεδρο μάλιστα, ορισμένοι από τους συλληφθέντες δεν είναι Λίβυοι υπήκοοι.
Περίπου 50 άτομα που θεωρείται ότι σχετίζονται με την επίθεση στο αμερικανικό προξενείο στο Βεγγάζη -η οποία, με αφορμή την επίμαχη ταινία για τον Μωάμεθ, είχε καταλήξει στο θάνατο του Αμερικανού πρέσβη- συνέλαβαν οι λιβυκές αρχές.
Σύμφωνα με τον Λίβυο πρόεδρο μάλιστα, ορισμένοι από τους συλληφθέντες δεν είναι Λίβυοι υπήκοοι.
Όπως ανέφερε στο CBS ο Λίβυος πρόεδρος Μοχάμεντ Μεγκαρίφ την Κυριακή, ορισμένοι από τους συλληφθέντες, συμπεριλαμβανομένων όσων θεωρείται ότι υποκίνησαν τη βία, προέρχονταν από το εξωτερικό.
Διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο
Ούτε την Κυριακή -ημέρα κατά την οποία και ευρωπαϊκές πόλεις είδαν αντιαμερικανικές διαδηλώσεις – δεν έλειψαν οι βίαιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες στο μουσουλμανικό κόσμο.
Στο Πακιστάν, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σε συγκέντρωση στο Χιντεραμπάντ στο νότιο τμήμα της χώρας ενώ πέντε τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Καράτσι όταν οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εφορμήσουν στο εκεί αμερικανικό προξενείο.
Παράλληλα, η Χεζμπολάχ του Λιβάνου κάλεσε το βράδυ της Κυριακής -λίγο μετά την αναχώρηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ από τη Βηρυτό- σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίμαχη ταινία.
Σε μήνυμά του, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ στη χώρα κάλεσε σε συγκεντρώσεις από τη Δευτέρα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να γίνουν στόχοι πρεσβείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Κυρώσεις της Αυστραλίας σε μέλη της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν
- Νότια Αφρική: Δολοφονείται μάρτυρας για εγκλήματα του δικαστικού συστήματος
- Κατεχόμενα: Αιφνιδιαστική επίσκεψη από τον γιο του Ερντογάν στον Ερχιουρμαν
- Βενεζουέλα: Νέα άφιξη αεροσκάφους με απελαθέντες από τις ΗΠΑ μετανάστες
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας