Αυξήθηκε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ τον Αύγουστο
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκε κατά 6,87 δισ. ευρώ τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα η χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), μέσω του ELA, μειώθηκε κατά 5,47 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ αυξήθηκε κατά 6,87 δισ. ευρώ τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα η χρηματοδότηση από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), μέσω του ELA, μειώθηκε κατά 5,47 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.
Συγκεκριμένα, τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άντλησαν από τον ΕΚΤ 30,86 δισ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου, έναντι 23,99 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, είπε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.
Αντίθετα, το ποσό χρηματοδότησης των τραπεζών από την ίδια την ΤτΕ, μέσω του μηχανισμού έκτακτης παροχής ρευστότητας ELA (Emergency Liquidity Assistance), μειώθηκε ελαφρά στα 100,83 δισ. ευρώ, από 106,31 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουλίου.
Η Τράπεζα της Ελλάδος δεν παρείχε λεπτομέρειες για τα ποσά που άντλησε η κάθε τράπεζα.
Σημειώνεται ότι οι στρόφιγγες του δανεισμού της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες παραμένουν κλειστές, καθώς τα ελληνικά ομόλογα δεν γίνονται αποδεκτά ως ενέχυρο.
Η ΕΚΤ προτίθεται να επανεξετάσει τη στάση της όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η έρευνα για την τεχνητή νοημοσύνη έχει πρόβλημα, λένε οι ακαδημαϊκοί: «Είναι ένα χάος»
- «Παραμίλησε» ο κόσμος με την ραμπόνα του Σερκί
- Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του παιδιού που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- Στρεφέτσα: «Κυνηγούσα πολύ αυτό το γκολ – Έτοιμος ο Ολυμπιακός για τον αγώνα με Καϊράτ»
- Χανιά: Θλίψη για τον θάνατο του Κωνσταντάκη Κανάκη, αθλητή μπάσκετ με αμαξίδιο
- Κόντης: «Δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά»


