Πτωτικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Τρίτη
Πτωτικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο, έπειτα από το μεγάλο χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ενώ αρνητικά καθορίζεται το κλίμα από την πτωτική πορεία των άλλων ευρωπαϊκών αγορών.
Σε αρνητικό έδαφος κινείται την Τρίτη το Χρηματιστήριο, έπειτα από το μεγάλο χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την ανακοίνωση των νέων μέτρων, ενώ αρνητικά καθορίζεται το κλίμα από την πτωτική πορεία των άλλων ευρωπαϊκών αγορών.
Στις 14:05 ο γενικός δείκτης υποχωρούσε κατά 1,02% στις 718,62 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 31,3 εκατ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε πτώση 1,27% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν χαμηλότερα κατά 1,72%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε πτώση 1,39%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 59 ήταν σε θετικό έδαφος, 58 σε αρνητικό, ενώ 18 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε κατά 0,42%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,39% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,14%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 1,23% και στην Ιταλία 1,31%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν επίσης πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.807,38 μονάδες με απώλειες 0,70%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: 15χρονος τραυματίστηκε από πυροτέχνημα στο χωριό Μαλώνα
- Νέα διάκριση στην Πορτογαλία για τον Συλαϊδόπουλο
- Προφυλακίστηκε ο καθηγητής μουσικής για την ασέλγεια στη 14χρονη μαθήτρια του
- Η Βικτόρια Μπέκαμ επέστρεψε στα χρόνια της «καθαρότητας»
- Βρίθουν ζωονόσων οι αγορές άγριων ζώων – Προειδοποίηση για νέες πανδημίες
- Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο πρωθυπουργός του Λιβάνου για συνομιλίες με ΗΠΑ και Ισραήλ
