Ssangyong e-XIV Concept: Ηλεκτρική απόπειρα σε συμπαγείς διαστάσεις
Η κορεατική φίρμα θα παρουσιάσει τη δική της εκδοχή για τα ηλεκτροκίνητα εκτεταμένης αυτονομίας με ένα πρωτότυπο συμπαγών διαστάσεων crossover που θα παρουσιάσει στην επικείμενη γαλλική έκθεση στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Ένα ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο crossover προετοιμάζει η κορεατική φίρμα για τη διεθνή έκθεση του Παρισιού που ανοίγει τις πύλες της στα τέλη Σεπτεμβρίου, σε μια απόπειρα να ακολουθήσει το φιλικό προς το περιβάλλον ρεύμα της εποχής.
Με διαστάσεις 4,16 μ. μήκος 1,79 μ. πλάτος και 1,675 μ. ύψος το e-XIV (electric − eXciting user Interface Vehicle) όπως ονομάζεται το πρωτότυπο αποτελεί μια συμπαγών διαστάσεων crossover πρόταση που βασίζεται πάνω στο σχεδιαστικό κώδικα που η φίρμα παρουσίασε με τη σειρά πρωτοτύπων XIV του πρόσφατου παρελθόντος της προσθέτοντας του περισσότερα coupe στοιχεία όπως αποκαλύπτει η σχεδίαση της κεκλιμένης οροφής.
Η κατασκευή της τελευταίας από γυαλί στοχεύει στη βελτίωση της ορατότητας και της αίσθησης ευρυχωρίας του εσωτερικού του, ενώ, ταυτόχρονα, η ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών στοιχείων εξασφαλίζει με μηδενικές επιπτώσεις στο περιβάλλον ένα μέρος της ενέργειας που απαιτούν κάποια από τα συστήματα του αυτοκινήτου για τη λειτουργία τους, σε συμφωνία με το προφίλ του αυτοκίνητου ως ηλεκτροκίνητου εκτεταμένης αυτονομίας.
Η Ssangyong δεν δίνει στη δημοσιότητα προς το παρόν τα ακριβή στοιχεία για το μηχανικό σύνολο που στοιχειοθετεί την παραπάνω κατηγοριοποίηση, επιφυλασσόμενη για τη γαλλική του πρεμιέρα, αποκαλύπτοντας μόνο ότι εξοπλίζεται με έναν μικρής χωρητικότητας βενζινοκινητήρα που όμως λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια, αναλαμβάνοντας την επαναφόρτιση των μπαταριών όταν αυτή εξαντληθεί.
auto.in.gr
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
- Ivan Greko: «Δεν έχει βραχιολάκι» λέει ο δικηγόρος του τράπερ μετά τη σύλληψή του
- «Πρόταση της Γκρέμιο στον Παναθηναϊκό για τον Τετέ»
- ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του στελέχους του κόμματος Μιχάλη Λεκάκου