«Δεν συζητήσαμε όρους για διάσωση» λέει ο Ραχόι μετά τη συνάντηση με την Μέρκελ
Στη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μαδρίτη δεν συζητήθηκαν όροι για πιθανή ευρωπαϊκή στήριξη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απέφυγε εκ νέου να αναφέρει εάν η Ισπανία θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωζώνης για την αποκλιμάκωση των πιέσεων που υφίσταται στις αγορές. «Όταν υπάρχει κάτι νεότερο, θα σας πω» ανέφερε χαρακτηριστκά ο Ισπανός πρωθυπουργός. Η συνάντηση έγινε με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τους όρους της οποίας περίμενε η Μαδρίτη για να αποφασίσει εάν θα ζητήσει παρέμβασή της.
Στη συνάντηση του Ισπανού πρωθυπουργού και της Γερμανίδας καγκελαρίου στη Μαδρίτη δεν συζητήθηκαν όροι για πιθανή ευρωπαϊκή στήριξη στη Μαδρίτη, σύμφωνα με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος απέφυγε εκ νέου να αναφέρει εάν η Ισπανία θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωζώνης για την αποκλιμάκωση των πιέσεων που υφίσταται στις αγορές.
«Όταν υπάρχει κάτι νεότερο, θα σας πω» ανέφερε χαρακτηριστκά ο Ισπανός πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως «δεν είχα ακόμη ούτε το χρόνο να διαβάσω όσα δήλωσε ο κύριος Ντράγκι».
Η συνάντηση έγινε με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ, τους όρους της οποίας περίμενε η Μαδρίτη για να αποφασίσει εάν θα ζητήσει παρέμβασή της.
Ο Ραχόι περιόριστηκε στο ότι δεν έχει διατυπώσει αίτημα για βοήθεια της Ευρωζώνης. «Η Ισπανία και η Γερμανία θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να επιλυθεί οριστικά η κρίση του ευρώ» επισήμανε την Πέμπτη.
«Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο ευρώ στο σύνολό του» υπογράμμισε από την πλευρά της και η Άνγκελα Μέρκελ. Η ίδια δήλωσε «εντυπωσιασμένη με το ρυθμό και τη συνέπεια» με την οποία η Μαδρίτη προχωρά σε πολιτικές για δημοσιονική εξυγίανση.
«Συζητήσαμε γι’ αυτό που υλοποιείται αυτήν τη στιγμή στην Ισπανία, αλλά δεν θίξαμε καθόλου τους ενδεχόμενους (οικονομικούς) όρους» σημείωσε η Μέρκελ, η οποία εξήρε τις προσπάθειες της Ισπανίας για τη μείωση του ελλείμματός της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Κατηγορώ τον Ντόναλντ Τραμπ»: Στο νοσοκομείο ο Πιρς Μόργκαν μετά από πτώση – Υποβλήθηκε σε αντικατάσταση ισχίου
- Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα – Συνεδριάζει το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου στην Πολιτική Προστασία
- Γροιλανδία: Η Δανία ζητά από το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει αποστολή για την ενίσχυση της άμυνάς της
- Για πρώτη φορά, η μητέρα του Μπεν αποκαλύπτει τι πιστεύει ότι συνέβη στην Κω
- ΣΥΡΙΖΑ: Απουσία πολιτικής βούλησης για την ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου
- Ο Μπόρις Βόιτσιτς έλαβε από το Eurogroup το χρίσμα του αντιπροέδρου της ΕΚΤ
