Έρχονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία
Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται τα δίδακτρα, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Στόχος είναι να εμφανιστούν στην πραγματική αγορά οι μειώσεις τιμών που έχουν γίνει σιωπηρά και υπολογίζεται ότι φθάνουν μεσοσταθμικά στο 20% στους επίσημους τιμοκαταλόγους που καταθέτουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο υπουργείο.
Αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται τα δίδακτρα, προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στόχος είναι να εμφανιστούν στην πραγματική αγορά οι μειώσεις τιμών που έχουν γίνει σιωπηρά -και υπολογίζεται ότι φθάνουν μεσοσταθμικά στο 20% στους επίσημους τιμοκαταλόγους που καταθέτουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα στο υπουργείο- και επιπροσθέτως να αποτυπωθεί αυτή η μείωση και στον πληθωρισμό.
Όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου, η τρόικα έχει ασχοληθεί και με αυτό το θέμα και φέρεται να έχει ζητήσει την πλήρη απελευθέρωση των διδάκτρων.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια των δύο προηγούμενων σχολικών περιόδων, το υπουργείο, με υπουργικές αποφάσεις και νομοθετικές ρυθμίσεις, είχε «παγώσει» τις τιμές στα ετήσια δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων.
Ωστόσο, από τους ελέγχους που είχε διενεργήσει κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, την περασμένη άνοιξη, διαπιστώθηκε ότι εφτά εκπαιδευτήρια είχαν προχωρήσει σε αυξήσεις έως και 20% και σε αυτούς επιβλήθηκαν πρόστιμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χαλάνδρι: Το «ύποπτο» αντικείμενο στο ρωσικό προξενείο επρόκειτο για φαγητό
- Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης να μην επιτρέψει τη χρήση της Σούδας για τον πόλεμο – Να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή
- H Vodafone συνδέεται με δορυφόρους για υπηρεσίες κινητής σε απομακρυσμένες περιοχές
- Τα μπόνους στο συμβόλαιο του Γιόβερ, για τα γκολ της Άρσεναλ από στατικές φάσεις
- Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Φρουροί της Επανάστασης: Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με ένταση μέχρι να φύγουν οι Αμερικανοί από το νησί
