Νέο περιστατικό βίας σε ορυχείο στη Νότιο Αφρική
Τέσσερις εργαζόμενους σε ορυχείο χρυσού στη Βόρειο Αφρική τραυμάτισαν φύλακες σε ορυχείο κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον απεργών εργατών. Το περιστατικό έρχεται μετά τον θάνατο 34 μεταλλωρύχων σε ορυχείο λευκόχρυσου στη χώρα. Οι 34 εργάτες πέθαναν από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης, γεγονός που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Τέσσερις εργαζόμενους σε ορυχείο χρυσού στη Βόρειο Αφρική τραυμάτισαν φύλακες σε ορυχείο κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ, όταν άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον απεργών εργατών.
Το ορυχείο ανήκει σε εταιρεία, στην οποία έχουν μετοχές ο ανιψιός του προέδρου της Ν.Αφρικής, Τζέικομπ Ζούμα και ο εγγονός του Νέλσον Μαντέλα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι φύλακες χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν διαμάχη μεταξύ απεργών και μη απεργών στο ορυχείο.
Το περιστατικό έρχεται μετά τον θάνατο 34 μεταλλωρύχων σε ορυχείο λευκόχρυσου στη χώρα. Οι 34 εργάτες πέθαναν από αστυνομικά πυρά στη διάρκεια απεργιακής κινητοποίησης.
Το περιστατικό αυτό, καθώς και οι προσπάθειες να κατηγορηθούν οι άλλοι εργαζόμενοι, προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς μπορούμε να καταλάβουμε τι μάς ζητάει ο σκύλος μας
- Πρεμιέρα για το ομόλογο της Capital Clean Energy Carriers στο ΧΑ
- Γιατί οι νέοι στην Ευρώπη έχουν χειρότερη ψυχική υγεία σε σχέση με τις παλαιότερες γενιές;
- Νίκος Μακρόπουλος: Με πνευμονία στο νοσοκομείο – πότε επιστρέφει στις πίστες
- Ρωσία – Ζαχάροβα: Επιθετική πρόκληση από πλευράς των ΗΠΑ το περιστατικό με ταχύπλοο κοντά στην Κούβα
- Τι είπε ο Φρανσίσκο για το μέλλον του: «Υπάρχουν πολλές προτάσεις…»

