Στα 6,676 δισ. ευρώ ανήλθαν τα φέσια του Δημοσίου στα τέλη Ιουλίου
Στα 6,676 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Ιουλίου, έναντι 6,616 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών έχουν οι οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, με χρέη 3,019 δισ. ευρώ.
Στα 6,676 δισ. ευρώ ανήλθαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της γενικής κυβέρνησης προς τους ιδιώτες στο τέλος Ιουλίου, έναντι 6,616 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που δόθηκαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα από το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τα 3,019 δισ. ευρώ οφείλονται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης.
Πέρασν αυτών, τα 1,63 δισ. ευρώ είναι υποχρεώσεις των νοσοκομείων, 814 εκατ. ευρώ αφορούν σε χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκηση, 884 εκατ. ευρώ αντιστοιχούσε σε χρέη υπουργείων και 323 εκατ. ευρώ είναι οφειλές άλλων Νομικών Προσώπων.
Σύμφωνα, επίσης, με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το πρωτογενές έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε το επτάμηνο εφέτος σε 229,4 εκατ. ευρώ (από 455 εκατ. ευρώ το εξάμηνο εφέτος), ενώ το συνολικό έλλειμμα ανήλθε σε 10,608 δισ. ευρώ το επτάμηνο από 9,844 δισ. ευρώ το εξάμηνο.
Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν το επτάμηνο σε 45,787 δισ. ευρώ (από 38,673 δισ. ευρώ το εξάμηνο) και οι συνολικές δαπάνες σε 56,395 δισ. ευρώ (από 48,517 δισ. ευρώ το εξάμηνο).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»
- Ευλογιά των προβάτων – Οι «αντιεμβολιαστές» απειλούν τη φέτα
- «Πάρτι» στο Καραϊσκάκη για τη σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού – Αποθεώθηκαν οι Ερυθρόλευκοι (vid)
- Τζολάκης: «Πάμε για άλλη μια νίκη»