Οι χώρες του ευρώ «αξίζουν την αλληλεγγύη μας με τήρηση των δεσμεύσεων» λέει η Μέρκελ
Τα μέλη της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση «αξίζουν τη γερμανική αλληλεγγύη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ -τονίζοντας επίσης τη σημασία προώθησης των μεταρρυθμίσεων και, ειδικότερα για την Αθήνα, πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως αντάλλαγμα για την στήριξη. Μιλώντας σε εκδήλωση στη Βαυαρία, η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε ότι «θέλουμε μία ευρωπαϊκή ένωση σταθερότητας, όχι μία ένωση χρέους».
Τα μέλη της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση «αξίζουν τη γερμανική αλληλεγγύη» υπογράμμισε η Άνγκελα Μέρκελ -τονίζοντας επίσης τη σημασία προώθησης των μεταρρυθμίσεων και, ειδικότερα για την Αθήνα, πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της ως αντάλλαγμα για την στήριξη.
Μιλώντας σε εκδήλωση στο Άμπενσμπεργκ της Βαυαρίας τη Δευτέρα, η Γερμανίδα καγκελάριος απηύθυνε έκκληση -ενώπιον και των συμμάχων της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών- για μια ισχυρή και αλληλέγγυα Ευρώπη. «Θέλουμε μία ευρωπαϊκή ένωση σταθερότητας, όχι μία ένωση χρέους» τόνισε.
Η Γερμανία θα πρέπει να ενθαρρύνει τις μεταρρυθμίσεις σε άλλες χώρες, «ακόμα κι αν μερικές φορές μπορεί να λεχθεί ότι είμαστε σκληροί.
Το CSU έχει χρησιμοποίησει αρκετά σκληρότερη ρητορική στο ζήτημα της κρίσης στο ευρώ, και ιδιαίτερα της Ελλάδας. Στο ακροατήριο της Δευτέρας, ενδεικτικά, βρίσκοταν και ο γγ του CSU Αλεξάντερ Ντομπριντ που είχε καλέσει πρόσφατα σε έξωση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
«Χώρες σαν την Ελλάδα πρέπει να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους, διότι θέλουμε μια ένωση σταθερότητας και όχι χρέους» ανέφερε η Μέρκελ, σημειώνοντας «σε μια τέτοια δύσκολη φάση αυτές οι χώρες αξίζουν την αλληλεγγύη μας».
«Το γεγονός ότι επί 67 χρόνια δεν είχαμε κανένα πόλεμο δεν είναι αυτονόητο», επεσήμανε η Καγκελάριος και τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει τη συνοχή της, αν θέλει να συνεχίσει να υφίσταται στον ανταγωνισμό με ανερχόμενα κράτη. «Γι’ αυτό θα πρέπει να διατηρήσουμε τη συνοχή μας, επειδή μόνοι μας δεν θα καταφέρναμε τίποτα», δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι «γαλάζιες ακρίδες» φάγανε τα δισεκατομμύρια των τίμιων αγροτών
- LIVE: Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου
- Νίκος Ρωμανός: Είμαι μάρτυρας μιας ωμής επίδειξης ρεβανσισμού – Η δικαιοσύνη επικρατεί μόνο με ελευθερία
- Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα στο Καστελλόριζο
- Κουτσούμπας: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των αγροτών – Επίσκεψη στο μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία
- Σπέτσες: Συνελήφθη οδηγός βυτιοφόρου που έριξε λύματα σε δάσος